ISIS publica fotografii despre care afirma ca sunt ale atacatorilor de la Moscova

In Stiri externe de ultima ora

Gruparea Stat Islamic – ISIS – care a revendicat sangerosul atentat de la periferia Moscovei, a publicat o fotografie in care pretinde ca sunt cei patru atacatori.

De asemenea, gruparea reafirma faptul ca atentatul i-a avut in vizor pe „crestini”. Atentatul de aseara, comis intr-un centru comercial si o sala de concerte de la periferia Moscovei, s-a soldat cu peste 150 de morti si 100 de raniti. Patru barbati inarmati au intrat in mall si au inceput sa traga in oameni. Apoi au aruncat o grenada sau un proiectil cu lichid inflamabil, provocand un incendiu de proportii. Este cel mai grav atentat comis in Rusia in ultimii 20 de ani.

Intr-un discurs televizat, presedintele Vladimir Putin a anuntat ca toti cei patru atacatori au fost prinsi. Ei s-ar fi indreptat spre Ucraina, unde, afirma Kremlinul, ar fi avut oameni de legatura care ii ajutau sa se ascunda. Kievul dezminte categoric orice implicare in atentatul de la Moscova.

Citeste si aceasta stire:  Noul guvern polonez incepe jihadul impotriva presei de stat

Dialogul cu unul dintre atentatori

Autoritatile ruse au publicat dialogul cu primul dintre atentatorii prinsi. Acesta tremura de frig in timp ce e interogat, undeva in aer liber. Intrebat ce cauta in mall, acesta a raspuns ca a impuscat oameni. De asemenea, a povestit ca a fost recrutat pe un canal Telegram si i s-au promis, pe card, o jumatate de milion de ruble, din care ar fi primit jumatate ca avans. El mai spune ca a venit la Moscova din Turcia, la inceputul lunii martie. Armele, conform barbatului prezentat in video-ul autoritatilor ruse, ar fi fost livrate de organizatorii atentatului. De asemenea, barbatul sustine ca nu stie numele celor care l-au contactat.

„Acum stim in ce tara urmau acesti ticalosi sa se ascunda: in Ucraina” – a declarat purtatoarea de cuvant a ministerului rus de externe, Maria Zaharova. Un deputat rus a avertizat ca, daca Ucraina este implicata, „Rusia va da, pe front, un raspuns clar si concret.”

Monica

You may also read!

Inca mancam sanatos – cel putin asa arata o statistica europeana

Consumul de fructe si legume ecologice a devenit un concept la moda. Cu toate acestea, unele tari europene folosesc

Read More...

Duplicitatea americanilor: importa in continuare ingrasaminte din Rusia

Firmele cu specific agricol din Statele Unite continua sa importe cantitati uriase de ingrasaminte din Rusia, la mai bine

Read More...

Sute de studenti pro-palestinieni arestati in SUA

Campusurile universitare din Statele Unite au cazut in mainile studentilor sustinatori ai palestinienilor. Studentii vor ca universitatile sa renunte

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro