Italia susține proiectul Chinei privind Noul Drum al Mătăsii

In Stiri externe de ultima ora

Reprezentanții Italiei şi Chinei au semnat un Memorandum de Înţelegere în sprijinul imensului proiect desfășurat de Beijing, cunoscut sub numele de “Noul Drum al Mătăsii”. Prin această acțiune, China intenționează să îşi intensifice comerţul cu Europa de Vest în pofida unor semne de reticență venite din partea Uniunii Europene.

Documentul este compus din 29 de acorduri în domenii precum infrastructura, energia, cultura și turismul și a fost parafat la Roma în prezenţa preşedintelui chinez Xi Jinping şi a premierului italian Giuseppe Conte. 
Italua este astfel prima țară membră a Grupului G7 care susține acest proiect al Beijingului iar autoritățile de la Roma
deschid ușa programului lansat de China ce vizează conectarea cu economiile din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. Pentru acest lucru, porturile italiene sunt un punct ideal de diseminare a produselor şi investiţiilor Chinei.

Totuși, Memorandumul de Înţelegere nu are consecințe juridice, Italia fiind raportată la acest document ca la o listă de intenţii, un acord pragmatic, după cum a declarat premierul Giuseppe Conte. 

Citeste si aceasta stire:  Brexitul se amana

Roma a adoptat această poziție în special pentru că Statele Unite și membri importanţi ai UE, precum Franţa şi Germania, privesc cu suspiciune proiectul chinez. SUA și unele state europene cred că acesta ar putea duce la creşterea influenţei Beijingului în Europa. 
China a mai semnat astfel de memorandumuri cu Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, Grecia, Estonia, Letonia, Lituania, Malta, Portugalia, România, Slovacia sau Slovenia.

China a afirmat că sprijină organele legislative de la Beijing și Roma să efectueze schimburi și cooperări pe mai multe niveluri, a spus președintele Xi Jinping la întâlnirea cu președintele Senatului Italiei, Maria Elisabetta Alberti Casellati.

You may also read!

Afacerea secolului in lumea sportului: un miliardar de la Alibaba cumpara echipa Brooklyn Nets din NBA

Joseph Tsai, co-fondator al gigantului chinez de vanzari pe internet, Alibaba, avea deja 49 la suta din actiuni; de

Read More...

Dupa cel mai tragic sezon, noi reguli privind ascensiunile pe Everest

Autoritatile din Nepal au pregatit o noua lege, care limiteaza numarul alpinistilor amatori; sezonul trecut a fost cel mai

Read More...

Ciudata pictura cu Bill Clinton purtand rochie si pantofi rosii cu toc

In resedinta sa din Manhattan, pedofilul miliardar Jeffrey Epstein, bun prieten cu familia Clinton, avea o pictura bizara cu

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora