Klaus Iohannis, primit de premierul Greciei și cățelul acestuia

In Stiri externe de ultima ora

Preşedintele Klaus Iohannis a avut vineri, la Atena, o întrevedere cu premierul Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis, în cadrul vizitei de lucru pe care o efectuează în Grecia.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului şi prim-ministrul elen au abordat, între altele, provocările actuale în materie de asigurare a securităţii energetice şi a unor preţuri accesibile pentru cetăţeni.

“Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Kyriakos Mitsotakis au subliniat importanţa continuării şi diversificării proiectelor de interconectare energetică şi a altor infrastructuri critice, salutând operaţionalizarea Interconectorului de gaze dintre Grecia şi Bulgaria, care reprezintă şi o verigă esenţială pentru asigurarea securităţii energetice a regiunii. În plus, cei doi lideri au evidenţiat pasul important făcut joi, 1 decembrie, de companiile din sectorul energetic din România, Grecia, Bulgaria şi Ungaria prin semnarea memorandumului de înţelegere pentru implementarea coridorului vertical. Acesta va asigura fluxuri bidirecţionale de gaze naturale, inclusiv înspre România şi Republica Moldova. În context, au fost discutate şi modalităţile de continuare a sprijinului pentru Republica Moldova, afectată de o criză energetică, preşedintele României prezentând măsurile şi acţiunile întreprinse de ţara noastră”, informează un comunicat.

Citeste si aceasta stire:  Rusia lansează noi bombardamente la Kiev

De asemenea, cei doi oficiali au evidenţiat nivelul foarte bun al relaţiilor dintre cele două ţări, reflectat şi de frecvenţa dialogului la nivel înalt, precum şi de poziţiile apropiate pe temele de actualitate de pe agenda regională şi cea europeană.

Ei au evidenţiat, totodată, rolul de punte de legătură al comunităţii româneşti din Grecia şi al celei elene din România pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale.

Preşedintele Klaus Iohannis şi prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis au exprimat satisfacţia pentru evoluţia dinamică a cooperării în plan economic şi în alte sectoare de interes comun, apreciind că trebuie depuse eforturi în continuare pentru valorificarea potenţialul existent. Din această perspectivă, a fost analizată dezvoltarea cooperării în domenii de interes comun precum securitatea energetică europeană, apărarea, protecţia civilă, turismul, cultura, educaţia, arată Administraţia Prezidenţială.

Iohannis a mulţumit pentru sprijinul constant al Greciei privind aderarea României la spaţiul Schengen, reafirmat şi cu această ocazie de către premierul grec.

You may also read!

Trump: “Joe Biden ne-a adus in pragul celui de al treilea razboi mondial”

Fostul presedinte american, care va candida la viitoarele prezidentiale din SUA, il critica dur pe actualul ocupant al fotoliului

Read More...

Nole a castigat finala Australia Open

Tenismanul sarb Novak Djokovic, numarul 5 ATP, favorit  4, a castigat finala de la Australian Open, primul turneu de

Read More...

Exista riscul ca satelitii sa fie atacati de hackeri ?

Raspunsul e da. Piratii informatici pot prelua controlul asupra celor 10.352 de sateliti aflati acum pe orbita Terrei. Ca orice

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora