Liderii care vin la ONU sunt scutiti de dovada vaccinarii, obligatorie pentru oamenii de rand

In Stiri externe de ultima ora

Astazi incepe o noua sesiune a Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite – UNGA. Intrucat sediul ONU e la New York, iar metropola americana cere ca la intrarea in orice cladire vizitatorii sa prezinte dovada vaccinarii, forul mondial s-a aflat intr-o situatie delicata.

Daca respectau regulile impuse de autoritatile din New York ar fi trebuit ca, la intrare, presedintii, prim-ministrii si capetele incoronate care vin la reuniune sa prezinte dovada vaccinarii. Mai multe tari au protestat, spunand ca unii lideri participanti nu s-au vaccinat din motive medicale, sau altii pur si simplu pentru ca vaccinul nu a ajuns inca in tara lor. S-a creat o disputa diplomatica de proportii.

“Trebuie sa se inteleaga un lucru. Noi, ca Secretariat-General ONU, nu putem cere sefilor de stat sa arate dovada vaccinarii anti-COVID” – a declarat secretarul-general al ONU, portughezul Antonio Guterres.

Compromisul prin care mai marii lumii sunt scutiti de prezentarea certificatului de vaccinare

Dupa nenumarate negocieri de culise, s-a ajuns la o formula de compromis. Se va aplica asa-numitul sistem de onoare. Adica, presedintii, prim-ministrii si membrii familiilor regale care participa la lucrarile Adunarii Generale a ONU, intre care si presedintele Romaniei, Klaus Iohannis.

Citeste si aceasta stire:  Primul deces din cauza coronavirusului înregistrat în Europa

Ce inseamna sistemul de onoare care ii scuteste pe presedinti si pe prim-ministri de certificatul de vaccinare

Asa-numitul sistem de onoare inseamna ca oficialul respectiv e crezut pe cuvant ca s-a vaccinat. Deci nu va trebui sa arate niciun document, ci doar isi va valida ecusonul de intrare in cladire si in sala de reuniune.

Presedintele Braziliei, “rebelul” de la ONU

Jair Bolsonaro, presedintele Braziliei, a spus raspicat ca nu are de gand sa se vaccineze pentru ca a avut COVID recent si inca are anticorpi. El va fi primul vorbitor la tribuna Adunarii Generale a ONU. Nu se pune problema sa nu fie lasat sa intre in cladire.

Monica

You may also read!

stilouri

Instrumente de scris utile în penarul oricărui elev

Fie că învață online ori că merge la școală, micuțul tău are nevoie de anumite instrumente de scris cu

Read More...
cititor de coduri

Cum alegi un cititor de coduri de bare pentru magazinul tău

Cititorul de coduri de bare este o piesă cheie în domeniul retail sau vânzare cu amănuntul. Deși cel mai

Read More...

O statuie a Regelui Mihai, amplasată în Sinaia cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la nașterea ultimului rege al României

Statuia Regelui Mihai I va fi dezvelită la Sinaia în data de 25 octombrie, la împlinirea la o sută

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora