Liderii UE au adoptat “Declaraţia de la Sibiu”

In Stiri de actualitate din Romania

Noi, liderii Uniunii Europene, ne-am adunat la Sibiu pentru a discuta şi a analiza viitorul nostru comun. Peste câteva săptămâni, europenii îşi vor alege reprezentanţii în Parlamentul European, la 40 de ani după ce şi-au exercitat pentru prima dată acest drept fundamental. O Europă reunită în pace şi democraţie este unul dintre multele realizări. De la începuturile sale, Uniunea Europeană, condusă de valorile şi libertăţile sale, a oferit stabilitate şi prosperitate în Europa, în interiorul şi dincolo de graniţele sale. De-a lungul timpului, s-a dezvoltat într-un jucător important pe scena internaţională. Adunând aproximativ 500 de milioane de cetăţeni, cu o piaţă unică competitivă, este un lider al comerţului mondial şi modelează politicile globale.

Ne reafirmăm încrederea că uniţi noi suntem mai puternici într-o lume tot mai agitată şi plină de provocări. Recunoaştem responsabilitatea noastră ca Lideri pentru a face Uniunea noastră mai puternică şi viitorul nostru mai luminos, în timp ce recunoaştem perspectivele europene pentru alte state europene. De aceea, astăzi am căzut de acord asupra a 10 angajamente care ne vor ajuta să ne ridicăm la aşteptările responsabilităţii.:

  • Vom apăra o singură Europă – de la Est la Vest, de la Nord la Sud. Acum treizeci de ani, milioane de oameni au luptat pentru libertatea lor şi pentru unitate şi au doborât Cortina de Fier, care a divizat Europa timp de decenii. Nu este loc pentru diviziuni care acţionează împotriva interesului nostru colectiv.
  • Vom rămâne uniţi, indiferent de situaţie. Vom da dovadă de solidaritate unii faţă de alţii la nevoie şi vom fi uniţi întotdeauna. Putem şi vom vorbi cu o singură voce.
  • Vom căuta întotdeauna soluţii comune, ascultându-ne unii pe alţii într-un spirit de înţelegere şi respect.
  • Vom continua să protejăm stilul nostru de viaţă şi statul de drept. S.a luptat greu pentru drepturile unalienabile şi libertăţile fundamentale ale tuturor europenilor. Vom păstra valorile noastre comune şi principiile stipulate în Tratate,
  • Vom acţiona acolo unde este cel mai mult nevoie. Europa va continua să fie importantă în chestiuni importante.
  • Vom respecta principiile corectitudinii fie că este vorba despre piaţa muncii, în sistemul de sănătate, în economie sau transformarea digitală.
  • Ne vom acorda mijloacele pentru a atinge ambiţiile noastre. Vom acorda Uniunii mijloacele necesare pentru a-şi îndeplini obiectivele.
  • Vom asigura viitorul pentru următoarea generaţie de europeni. Vom investi în tineri şi vom construi o Europă pregătită pentru viitor, capabilă să facă faţă provocărilor secolului 21..
  • Ne vom proteja cetăţenii şi îi vom menţine în siguranţă prin investiţii şi colaborarea cu partenerii noştri.
  • Europa va fi un lider global responsabil. Provocările cu care ne confruntăm acum ne afectează pe toţi.
Citeste si aceasta stire:  Ninsori si viscol in aproape toate tara, incepand de joi

Deciziile pe care le luăm vor urma spiritul şi litera celor 10 angajamente, a menţionat Uniunea Europeană în finalul Angajamentului.

You may also read!

O specie periculoasa de furnici invadeaza Franta

Tapinoma Magnum, o specie de furnica mediteraneana periculoasa, fiind rezistenta la insecticide, e tot mai prezenta in Franta.Aceasta specie

Read More...

„Regele nu moare”, un album foto dedicat cuplului de actori Victor Rebengiuc si Mariana Mihut

Albumul foto „Regele nu moare”, dedicat actorilor Victor Rebengiuc si Mariana Mihut, va fi lansat oficial spre sfarsitul lunii

Read More...

Cillian Murphy, eroul din Peaky Blinders si Oppenheimer, noua față a modei masculine Versace

Celebra casa de moda de lux a anuntat ca noua sa emblema pentru vestimentatia masculina este nimeni altul decat

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro