Sibiul este, astăzi, capitala Europei. România găzduiește primul summit european

In Stiri de actualitate din Romania

Moment istoric pentru România. Astăzi, chiar de Ziua Europei și de Ziua Independenței, România găzduiește pentru prima dată în istoria sa un summit al Uniunii Europene. Summit care are loc la Sibiu, oraș care devine, practic, capitala Uniunii Europene. Evenimentul are loc în contextul președinției române a Consiliului Uniunii Europene, care a început la 1 ianuarie anul acesta și se va încheia pe 30 iunie. La reuniunea de la Sibiu vor fi prezenți șefii de stat sau de guvern din ţările Uniunii Europene, dar pentru prima dată la ședință nu vor participa liderii Marii Britanii. În principal, la summit se va discuta despre viitorul UE și despre ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.
Potrivit preşedintelui Klaus Iohannis, reuniunea de la Sibiu arată că “românii contează în Europa”.
“Summitul este extrem de important nu numai pentru Europa, este extrem de important şi pentru România şi pentru români şi este motiv de bucurie. Europa vine în România, Europa vine aici la summit şi mâine aici, din România, desenăm viitorul UE. Pentru români am un mesaj extrem de important: România contează, românii contează! Şi fiindcă suntem în perioada în care ne pregătim pentru alegerile europene trebuie să spun cu toată convingerea: votul românilor contează!”, a declarat şeful statului.
Summitul Uniunii Europene este găzduit de preşedintele Iohannis și se va desfăşura în sediul Primăriei Municipiului Sibiu.

Citeste si aceasta stire:  Ce s-a schimbat la trei ani de la Colectiv?

You may also read!

Lanț de scandaluri de coruptie in clasa politica romaneasca

Cu doar cateva luni inainte de alegeri, PNL si PSD se confrunta cu scandaluri de coruptie care le zdruncina

Read More...

Zelenski are un rival redutabil si vrea sa scape de el: Valeri Zalujnîi

Zalujnîi este comandantul sef al armatei ucrainene si un critic al presedintelui Volodimir Zelenski. De asemenea, este un adversar

Read More...

Controale si amenzi la magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat intreg lanțul de 23 de magazine, din România, apartinând operatorului economic

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora