“Limba artificiala” – cea mai noua arma in lupta impotriva alcoolului contrafacut

In Stiri IT si tehnologie de ultima ora

Specialistii scotieni au pus la punct un degustator artificial, care poate identifica cele mai subtile diferente intre tipurile de whisky.

“Limba artificiala” este, de fapt,  un sistem de dimensiuni microscopice, cu lame de metal, organizate in careu, care exploateaza proprietatile optice ale aurului si aluminiului pentru a testa diferentele dintre bauturile alcoolice, scrie  revista Nanoscale, publicata de Societatea Regala de Chimie din Scotia. Se pot depista, cu o acuratete de peste 99 la suta, si cele mai mici diferente dintre acelasi tip de bautura alcoolica, maturat in butoaie diferite.

“Il numim limba artificiala deoarece actioneaza in mod similar limbii umane; ca si noi, nu poate identifica substantele chimice individuale in functie de care gustul cafelei, de exemplu, difera de cel de suc de mere, insa poate arata cu usurinta diferenta dintre aceste combinatii chimice complexe”– a explicat Dr.Alasdair Clark, seful echipei de cercetatori de la Universitatea Glasgow. Experimentul s-a concentrat pe whisky, dar limba artificiala va putea fi folosita pentru orice fel de teste de siguranta, in cazul alimentelor lichide.

Citeste si aceasta stire:  Finlanda: Seria 7 a telefoanelor Nokia transmite in China datele personale ale utilizatorilor

Alcoolul contrafacut a inundat piata

In toata lumea, vanzarile de alcool contrafacut cresc ametitor, de la an la an. Cele mai contrafacute bauturi sunt berea si whiskey-ul, iar marci populare cum ar fi Johnnie Walker Red Label, Jameson, Red, Grants si Best sunt la preturi de nimic in multe magazine din marile orase de pe glob, precum si pe internet.  Tocmai pretul prea mic trebuie sa va atraga atentia ca ceva nu e in regula cu respectivul produs si in mod cert este contrafacut. Fie ca mergeti fizic in magazin, fie ca achizitionati alcool de pe internet, asigurati-va ca e vorba de o firma de incredere.

Monica

You may also read!

Vasilica Dăncilă s-a semnat ”Bucătar-șef” într-un document oficial

Actuala șefă a PSD, Viorica Vasilica Dăncilă s-a semnat „bucătar-șef” la sfârșitul scrisorii în care susținea OUG 13 și

Read More...

Radarul din componența sistemului Patriot a ieșit din linia de producție

Radarul din componența primului sistem Patriot achiziționat de țara noastră a ieșit de pe linia de producție și urmează

Read More...

Șoc. Vasilica Dăncilă dezvăluie că a dat meditații la matematică.

Dezvăluire incredibilă a candidatei PSD la Președinția României, Vasilica Dăncilă. Preşedintele PSD a declarat la postul național de televiziune

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora