Ludovic Orban susține că are voturile pentru a forma guvernul

In Stiri de actualitate din Romania

Premierul desemnat al României, Ludovic Orban, a declarat că prin acordurile încheiate cu grupul minorităţilor naţionale, PMP, USR, UDMR şi ALDE se va asigura învestirea Guvernului său. Potrivit liderului PNL, a fost depăşită cifra de 233 de parlamentari care susţin noul Cabinet.
“În cursul zilei de astăzi am finalizat discuţiile şi am semnat, în conformitate cu mandatul care mi-a fost acordat de Biroul Politic al PNL, toate acordurile şi înţelegerile pe care le-am negociat anterior cu partenerii care au fost alături de noi în susţinerea moţiunii de cenzură şi care sunt alături de noi în procedura de învestire a Guvernului. Practic, am obţinut astăzi sprijinul în urma acordurilor din partea grupului minorităţilor naţionale, PMP, USR, UDMR şi ALDE. În urma semnării acordurilor vom beneficia de susţinerea formaţiunilor partenere în procedura de învestire a Guvernului. Prin susţinerea acestor formaţiuni care vor asigura învestirea Guvernului punem şi bazele unei majorităţi parlamentare care să permită ulterior adoptarea proiectelor de acte normative pe care le-am inclus în programul de guvernare şi pe care le-am inclus în înţelegerile pe care le-am făcut cu formaţiunile politice cu care am convenit astăzi”, a declarat Ludovic Orban.
Președintele PNL a declarat că există numărul necesar de parlamentari pentru învestirea Guvernului.
“Numeric astăzi am depăşit cifra de 233 de parlamentari care susţin învestirea Guvernului. Negocierile continuă pentru că vrem să ne luăm o marjă pentru cazul în care apar absenţe neaşteptate, dar, în discuţiile pe care le-am avut cu partenerii, nivelul de mobilizare este maxim şi în discuţiile avute maxim o absenţă este aşteptată din partea tuturor grupurilor parlamentare care susţin Guvernul. (…) Cred că putem conta pe 224 de parlamentari prezenţi, ceea ce ne oferă o garanţie, plus că alături de parlamentarii individuali cu care avem înţelegeri vom putea asigura cvorumul şi învestirea Guvernului, adică minim 233 de parlamentari prezenţi în ziua de luni şi voturile necesare pentru învestirea Guvernului”, a spus Orban.

You may also read!

Un eurodeputat german arunca bomba: fratele lui Ursula, afaceri la greu in Romania

Sub titlul „Scandal la Bruxelles? Afacerile ciudate ale fratelui doamnei Von der Leyen în România”, publicatia Atlantico face o

Read More...

Scoțienii i-au demolat pe romani la rugby: 84-0

Echipa de rugby a Romaniei a fost umilita in ultimul hal in partida cu Scotia, in meciul de la

Read More...

Totul despre ciuperci

Ciupercile sunt printre cele mai complexe alimente oferite de natura. Sunt bogate in multivitamine si proteine si au proprietati

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora