Arhivele Vaticanului nu vor mai fi secrete

In Stiri externe de ultima ora

Papa Francisc a anunţat  că numele oficial al Arhivelor secrete de la Vatican se va schimba, iar în noua denumire nu se va mai regăsi cuvântul ”secretă”. Astfel, instituţia, cunoscută sub numele de “Arhiva Secretă a Vaticanului”, va deveni “Arhiva Apostolică a Vaticanului”, a anunţat papa Francisc printr-un decret, denumit “Motu Proprio”.
Papa a spus că a dorit să evite astfel percepţiile negative asociate cuvântului “secret”, ce provin dintr-o traducere eronată a denumirii originale în limba latină a instituţiei.
În limba latină, “Archivum Secretum” înseamnă “Arhiva privată”, nu “Arhiva secretă”. Arhiva de la Vatican a fost creată la începutul secolului al XVII-lea de papa Paul al V-lea.
Arhiva a devenit accesibilă pentru cercetători şi experţi în diverse domenii ştiinţifice începând din 1881.
Aceasta conţine documente asociate administrării Bisericii Catolice din secolul al VIII-lea până în secolul al XX-lea, dispuse în rafturi cu o lungime totală de 85 de kilometri, inclusiv unele aflate într-un buncăr subteran, potrivit site-ului instituţiei.

You may also read!

Liviu Dragnea o acuză pe Vasilica Dăncilă că a fraudat banii UE. Vasilica riscă 8 ani de închisoare!

S-a rupt lanțul de iubire între Liviu Dragnea și Vasilica Dăncilă. Conștient că nu are nici o șansă să

Read More...

Prefectul de Harghita, demis de un urs

Ministrul de Interne, Ion Marcel Vela, a declanșat procedura de demitere a prefectului judeţului Harghita, Jean-Adrian Andrei. "Având în vedere

Read More...

A murit unul dintre liderii PSD

Unul dintre cei mai cunoscuți lideri ai PSD, fostul ministru Bogdan Niculescu Duvăz, a încetat din viață astăzi. Niculescu

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora