Arhivele Vaticanului nu vor mai fi secrete

In Stiri externe de ultima ora

Papa Francisc a anunţat  că numele oficial al Arhivelor secrete de la Vatican se va schimba, iar în noua denumire nu se va mai regăsi cuvântul ”secretă”. Astfel, instituţia, cunoscută sub numele de “Arhiva Secretă a Vaticanului”, va deveni “Arhiva Apostolică a Vaticanului”, a anunţat papa Francisc printr-un decret, denumit “Motu Proprio”.
Papa a spus că a dorit să evite astfel percepţiile negative asociate cuvântului “secret”, ce provin dintr-o traducere eronată a denumirii originale în limba latină a instituţiei.
În limba latină, “Archivum Secretum” înseamnă “Arhiva privată”, nu “Arhiva secretă”. Arhiva de la Vatican a fost creată la începutul secolului al XVII-lea de papa Paul al V-lea.
Arhiva a devenit accesibilă pentru cercetători şi experţi în diverse domenii ştiinţifice începând din 1881.
Aceasta conţine documente asociate administrării Bisericii Catolice din secolul al VIII-lea până în secolul al XX-lea, dispuse în rafturi cu o lungime totală de 85 de kilometri, inclusiv unele aflate într-un buncăr subteran, potrivit site-ului instituţiei.

You may also read!

PSD-istii si PNL-istii dau inapoi si neaga faptul ca ar vrea sa puna mana pe Pilonul 2 pensii

Dupa scandalul declansat de zvonurile privind nationalizarea Pilonului 2 pensii, PSD si PNL se delimiteaza de amendamentul prin care

Read More...

Google implineste 25 de ani

Google, cel mai folosit motor de cautare din lume, implineste un sfert de secol ! Acum 25 de ani,

Read More...

Cele doua mici “mumii” ale unor presupuse fiinte non-umane au fost analizate de cercetatori

Ramasitele celor doua entitati, presupus non-umane, prezentate in parlamentul din Mexic, au fost analizate de cercetatori, iar concluzia este

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora