Arhivele Vaticanului nu vor mai fi secrete

In Stiri externe de ultima ora

Papa Francisc a anunţat  că numele oficial al Arhivelor secrete de la Vatican se va schimba, iar în noua denumire nu se va mai regăsi cuvântul ”secretă”. Astfel, instituţia, cunoscută sub numele de “Arhiva Secretă a Vaticanului”, va deveni “Arhiva Apostolică a Vaticanului”, a anunţat papa Francisc printr-un decret, denumit “Motu Proprio”.
Papa a spus că a dorit să evite astfel percepţiile negative asociate cuvântului “secret”, ce provin dintr-o traducere eronată a denumirii originale în limba latină a instituţiei.
În limba latină, “Archivum Secretum” înseamnă “Arhiva privată”, nu “Arhiva secretă”. Arhiva de la Vatican a fost creată la începutul secolului al XVII-lea de papa Paul al V-lea.
Arhiva a devenit accesibilă pentru cercetători şi experţi în diverse domenii ştiinţifice începând din 1881.
Aceasta conţine documente asociate administrării Bisericii Catolice din secolul al VIII-lea până în secolul al XX-lea, dispuse în rafturi cu o lungime totală de 85 de kilometri, inclusiv unele aflate într-un buncăr subteran, potrivit site-ului instituţiei.

You may also read!

Lanț de scandaluri de coruptie in clasa politica romaneasca

Cu doar cateva luni inainte de alegeri, PNL si PSD se confrunta cu scandaluri de coruptie care le zdruncina

Read More...

Zelenski are un rival redutabil si vrea sa scape de el: Valeri Zalujnîi

Zalujnîi este comandantul sef al armatei ucrainene si un critic al presedintelui Volodimir Zelenski. De asemenea, este un adversar

Read More...

Controale si amenzi la magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat intreg lanțul de 23 de magazine, din România, apartinând operatorului economic

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora