Ministerul roman de extern tace in privinta evacuarii pasagerilor de pe vasul cu coronavirus

In Stiri de actualitate din Romania

In timp ce multe tari isi aduc acasa pasagerii sanatosi, aflati pe nava cu coronavirus, Ministerul Afacerilor Externe de la Bucuresti nu anunta nici daca, nici cand ii va evacua pe romanii de la bord.

Statele Unite au inceput deja evacuarea americanilor aflati la bordul Diamond Princess, nava de croaziera aflata in carantina in apele Japoniei, dupa ce mai multe persoane au fost infectate cu coronavirus. Din cei 3800 de oameni de pe vapor – pasageri si membri ai echipajului – 355 sunt infectati cu coronavirus. Intre ei si un roman, un barbat de 41 de ani, care lucra pe vas. Acum el este internat intr-un spital din Tokyo, iar starea lui e buna, afirma Ministerul Roman de Externe.

Soarta romanilor de pe Diamond Princess

Pe vasul de croaziera se aflau, in momentul intrarii in carantina, 17 cetateni romani. Unul a fost depistat pozitiv la testul de coronavirus si e in spital, in capitala Japoniei. Circula informatii potrivit carora 2 romani ar fi fost deja evacuati inca de acum cateva zile, dar nimeni nu vrea sa confirme sau sa dea detalii despre acest caz. Cert este ca pe Diamond Princess mai sunt romani, iar autoritatile de la Bucuresti nu anunta nimic legat de eventuala lor evacuare. Asta in conditiile in care, pe langa SUA, mai multe tari – Canada, Coreea de Sud, Italia si, probabil, Israel.

Citeste si aceasta stire:  Atac cibernetic asupra spitalelor din Romania

Americanii au plecat deja spre casa

Sunt evacuati doar pasagerii sanatosi; cei ce refuza plecarea de pe vas risca sa nu mai poata intra o vreme pe teritoriul SUA, potrivit mesajului trimis de Ambasada Americana din Tokyo. Evacuatii vor sta la o baza special amenajata din California, pentru a fi supravegheati medical.

Pe 19 februarie, toti pasagerii sanatosi vor trebui sa plece de pe vas

Guvernul Japoniei anunta ca se incheie perioada de carantina si pe 19 februarie toti pasagerii vor fi debarcati.

Monica

You may also read!

Comemorarea masacrului din Piața Tienanmen, interzisă în premieră în Hong Kong

Comemorarea anuală din Hong Kong a represiunii din Piaţa Tiananmen nu a fost autorizată de poliţie pentru prima dată

Read More...

Jurnalista Daphne Caruana Galizia, ucisă la comanda ministrului Economiei din Malta

Un fost ministru maltez i-a achitat 350.000 de euro unui ucigaş plătit acuzat de asasinarea fostei jurnaliste Daphne Caruana

Read More...

Ministrul francez al economiei il contrazice pe Ludovic Orban

Ministrul francez al economiei confirma ca proiectele de dezvoltare ale Renault in mai multe tari, intre care si Romania,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora