Ministru demis pentru un contract cu o firma “misterioasa” din Romania

In Stiri externe de ultima ora

Scandalul de coruptie s-a declansat in Tanzania; ministrul de interne, Kangi Lugola, (foto) a fost demis de presedintele tarii pentru ca a incheiat un contract fraudulos cu “o misterioasa firma din Romania”. Impreuna cu ministrul, au fost trimisi acasa inca doi inalti oficiali.

Ministrul demis a incheiat un contract de 453 de milioane de dolari cu o companie din Romania, “misterioasa”, asa cum o numeste presa africana. Presedintele tarii, John Magufuli, care a facut din lupta anticoruptie prioritatea sa la conducerea Tanzaniei, a declarat ca ministrul demis nu a cerut avizul Ministerului de Finante, si nici a comisiei parlamentare, care ar fi trebuit consultata pentru un contract de o asemenea valoare. Presedintele Tanzaniei, care incearca sa obtina al doilea mandat de sef al statului, a spus ca este vorba, dupa toate aparentele, de un contract dubios.

“A fost semnat un Memorandum de Intelegere, dar in document se mentioneaza ca, si daca va inceta contractul, toate activitatile incepute vor fi continuate” – a spus presedintele Tanzaniei.

Citeste si aceasta stire:  Macron are COVID

Presa africana scrie ca acest contract de 453 de milioane de dolari ar fi avut drept scop cumpararea de echipamente pentru situatii de urgenta si stingerea incendiilor. Comisarul-General pentru Situatii de Urgenta din Tanzania, Thomas Andengnye, a fost si el demis de presedinte, pentru ca a luat parte la incheierea acestui contract. Si a mai cazut un cap din cauza contractului misterios cu firma din Romania; secretarul general al ministerului de interne si-a dat demisia, fiind constient ca soarta ii e pecetluita.

Nu se cunosc detalii despre compania din Romania cu care a fost semnat contractul.

Monica

 

You may also read!

Criza cerealelor : Ucraina face plangere impotriva Poloniei, Slovaciei si Ungariei

Guvernul ucrainean a depus plangere oficiala al Organizatia Mondiala a Comertului impotriva celor trei tari care au decis prelungirea

Read More...
Pretty brunette woman opens an adorable present with lights in background

Cadouri TOP de Craciun! Cum să-i faci fericiți fără să cheltui mult

Ți-ai făcut lista de cadouri pentru Crăciun? Cel mai bine este să te gândești din timp ce ai vrea

Read More...

Romania a informat NATO in legatura cu atacurile continue ale Rusiei in vecinatatea tarii noastre

Ambasadorul Romaniei la NATO, Dan Neculaescu, le-a prezentat aliatilor noi date privind atacurile rusesti asupra infrastructurii portuare din Ucraina,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora