Ministru demis pentru un contract cu o firma “misterioasa” din Romania

In Stiri externe de ultima ora

Scandalul de coruptie s-a declansat in Tanzania; ministrul de interne, Kangi Lugola, (foto) a fost demis de presedintele tarii pentru ca a incheiat un contract fraudulos cu “o misterioasa firma din Romania”. Impreuna cu ministrul, au fost trimisi acasa inca doi inalti oficiali.

Ministrul demis a incheiat un contract de 453 de milioane de dolari cu o companie din Romania, “misterioasa”, asa cum o numeste presa africana. Presedintele tarii, John Magufuli, care a facut din lupta anticoruptie prioritatea sa la conducerea Tanzaniei, a declarat ca ministrul demis nu a cerut avizul Ministerului de Finante, si nici a comisiei parlamentare, care ar fi trebuit consultata pentru un contract de o asemenea valoare. Presedintele Tanzaniei, care incearca sa obtina al doilea mandat de sef al statului, a spus ca este vorba, dupa toate aparentele, de un contract dubios.

“A fost semnat un Memorandum de Intelegere, dar in document se mentioneaza ca, si daca va inceta contractul, toate activitatile incepute vor fi continuate” – a spus presedintele Tanzaniei.

Citeste si aceasta stire:  China în frisoane. Peste 100 de milioane de oameni sunt izolați după reizbucnirea epidemiei de Covid

Presa africana scrie ca acest contract de 453 de milioane de dolari ar fi avut drept scop cumpararea de echipamente pentru situatii de urgenta si stingerea incendiilor. Comisarul-General pentru Situatii de Urgenta din Tanzania, Thomas Andengnye, a fost si el demis de presedinte, pentru ca a luat parte la incheierea acestui contract. Si a mai cazut un cap din cauza contractului misterios cu firma din Romania; secretarul general al ministerului de interne si-a dat demisia, fiind constient ca soarta ii e pecetluita.

Nu se cunosc detalii despre compania din Romania cu care a fost semnat contractul.

Monica

 

You may also read!

Lanț de scandaluri de coruptie in clasa politica romaneasca

Cu doar cateva luni inainte de alegeri, PNL si PSD se confrunta cu scandaluri de coruptie care le zdruncina

Read More...

Zelenski are un rival redutabil si vrea sa scape de el: Valeri Zalujnîi

Zalujnîi este comandantul sef al armatei ucrainene si un critic al presedintelui Volodimir Zelenski. De asemenea, este un adversar

Read More...

Controale si amenzi la magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat intreg lanțul de 23 de magazine, din România, apartinând operatorului economic

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora