Ministrul de Interne Lucian Bode : România indeplineşte toate condiţiile tehnice de aderare la Schengen

In Stiri de actualitate din Romania

Bode si-a exprimat convingerea ca toate statele membre vor lua o decizie favorabila primirii Romaniei in spatiul de libera circulatie si a declarat, in Parlament, ca a avut intalniri cu diversi oficiali olandezi, care apreciaza rolul geo-politic al tarii noastre, in actualul context.

Insa, pentru  a lua o decizie, Olanda asteapta rezultatele evaluarii tehnice a indeplinirii conditiilor pentru aderarea la Schengen, dar si raportul MCV, in care Comisia Europeana isi va prezenta concluziile privind reformele din justie si lupta anti-coruptie.

“Indeplinim toate conditiile tehnice de aderare a Schengen. Dupa vizita de evaluare de saptamana trecuta, in cadrul Consiliului JAI de la Luxemburg, atat Comisia Europeana, cat si presedintia ceha, prin vocea ministrului de interne ceh, au cerut ca la urmatoarea reuniune JAI din decembrie extinderea spatiului Schengen sa fie pe ordinea de zi. La sfarsitul lunii octombrie, vom avea primele rezultate prezentate în comisia tehnică, ale acestei vizite de evaluare din România si din Bulgaria, iar pe seama acestor rezultate sunt convins ca toate statele vor putea sa ia o decizie favorabila Romaniei” – afirma ministrul de interne.

Citeste si aceasta stire:  România trece la ora de iarnă în această noapte

Lucian Bode apreciaza ca un raport favorabil al comisiei de evaluare va determina Olanda sa-şi dea acordul pentru aderarea tarii noastre la Spatiul Schengen. In discutiile cu oficialii olandezi a fost apreciat rolul Romaniei in context geopolitic extrem de complicat din cauza razboiului din Ucraina.

Reamintim ca la 11 ani de la aderare, Romania se afla inca in anticamera Schengen. Refuzul catorva tari, de-a lungul timpului, de a ne primi in spatiul de libera circulatie a fost cauzat de problemele de coruptie. Franta, Germania si Olanda s-au opus, pe rand, aderarii noastre, dar acum se pare ca doar olandezii au ramas in tabara anti.

Monica

You may also read!

Cine este romanul acuzat de tradare si spionaj pentru ruși?

Potrivit hotararii emise de Curtea de Apel Bucuresti,  sectia a II-a penala – document consultat de Newsin – se

Read More...

Bătaie în Parlamentul României

Dan Vilceanu (neafiliat) si Florin Roman (PNL) s-au incaierat pe holurile legislativului. Florin Roman sustine ca Vilceanu e cel

Read More...

Mai multe asociații de consumatori depun plângeri împotriva site-ului Temu

O federație europeană a asociațiilor de consumatori critică site-ul de cumpărături pentru interfața sa înșelătoare.Organizația Europeană a Consumatorilor (BEUC),

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro