Modernizarea sistemului de aparare anti-racheta Aegis Ashore, de la Deveselu, s-a incheiat

In Stiri de actualitate din Romania

NATO a anuntat ca vineri, 9 august, s-au terminat lucrarile de actualizare a sistemului anti-racheta Aegis Ashore din baza militara de la Deveselu. Pe perioada modernizarilor, contracararea amenintarilor balistice a fost asigurata de americani prin ultra performantul THAAD (Terminal High Altitude Area Defense).

Si dupa acest proces de modernizare, sistemul Aegis Ashore ramane unul pur defensiv, menit sa contracareze potentialele amenintari venite din afara regiunii euroatlantice  – precizeaza Alianta Nord-Atlantica. THAAD, adus temporar in Romania de americani la cererea NATO, pleaca de la noi si va fi redesfasurat in alte zone.

Procesul de actualizare a sistemul anti-racheta Aegis Ashore instalat in cadrul Bazei Militare 99 Deveselu face parte din lucrarile de modernizare planificate anterior.

Rusii au fost suparati ca americanii au adus celebrul THAAD in Romania

Cu toate ca era vorba de lucrari despre care se stia demult, Moscova a fost iritata de faptul ca americanii au adus THAAD in Romania. Ministrul adjunct al apararii din Federatia Rusa declara, acum cateva luni, ca sunt mai multe semne de intrebare, prima fiind ce fel de activitate va avea loc la instalatiile militare din Romania, iar a doua cat timp va ramane THAAD in Romania si ce rol va avea.

Citeste si aceasta stire:  Al doilea deces in urma tragediei de la Crevedia

Sistemul Aegis Ashore din Romania este parte componenta a sistemului NATO de aparare impotriva rachetelor balistice, fiind sub controlul operational al autoritatilor militare aliate.

Monica

You may also read!

Hackerii chinezi, sustinuti de guvernul de la Beijing, au “infestat” companii americane majore

Hackeri chinezi avand legaturi cu regimul de la Beijing “si-au facut culcus” in companii critice de infrastructura din SUA

Read More...

Israelul va raspunde Iranului cand si cum va considera necesar – ministrul de externe israelian

Benny Gantz, ministru de externe al Israelului si membru in cabinetul de razboi, a declarat ca statul evreu va

Read More...

O specie periculoasa de furnici invadeaza Franta

Tapinoma Magnum, o specie de furnica mediteraneana periculoasa, fiind rezistenta la insecticide, e tot mai prezenta in Franta.Aceasta specie

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro