Modernizarea sistemului de aparare anti-racheta Aegis Ashore, de la Deveselu, s-a incheiat

In Stiri de actualitate din Romania

NATO a anuntat ca vineri, 9 august, s-au terminat lucrarile de actualizare a sistemului anti-racheta Aegis Ashore din baza militara de la Deveselu. Pe perioada modernizarilor, contracararea amenintarilor balistice a fost asigurata de americani prin ultra performantul THAAD (Terminal High Altitude Area Defense).

Si dupa acest proces de modernizare, sistemul Aegis Ashore ramane unul pur defensiv, menit sa contracareze potentialele amenintari venite din afara regiunii euroatlantice  – precizeaza Alianta Nord-Atlantica. THAAD, adus temporar in Romania de americani la cererea NATO, pleaca de la noi si va fi redesfasurat in alte zone.

Procesul de actualizare a sistemul anti-racheta Aegis Ashore instalat in cadrul Bazei Militare 99 Deveselu face parte din lucrarile de modernizare planificate anterior.

Rusii au fost suparati ca americanii au adus celebrul THAAD in Romania

Cu toate ca era vorba de lucrari despre care se stia demult, Moscova a fost iritata de faptul ca americanii au adus THAAD in Romania. Ministrul adjunct al apararii din Federatia Rusa declara, acum cateva luni, ca sunt mai multe semne de intrebare, prima fiind ce fel de activitate va avea loc la instalatiile militare din Romania, iar a doua cat timp va ramane THAAD in Romania si ce rol va avea.

Citeste si aceasta stire:  O vedetă ProTV, bătută într-un magazin și lăsată plină de sânge

Sistemul Aegis Ashore din Romania este parte componenta a sistemului NATO de aparare impotriva rachetelor balistice, fiind sub controlul operational al autoritatilor militare aliate.

Monica

You may also read!

PSD-istii si PNL-istii dau inapoi si neaga faptul ca ar vrea sa puna mana pe Pilonul 2 pensii

Dupa scandalul declansat de zvonurile privind nationalizarea Pilonului 2 pensii, PSD si PNL se delimiteaza de amendamentul prin care

Read More...

Google implineste 25 de ani

Google, cel mai folosit motor de cautare din lume, implineste un sfert de secol ! Acum 25 de ani,

Read More...

Cele doua mici “mumii” ale unor presupuse fiinte non-umane au fost analizate de cercetatori

Ramasitele celor doua entitati, presupus non-umane, prezentate in parlamentul din Mexic, au fost analizate de cercetatori, iar concluzia este

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora