Moldova și Ucraina sunt candidate oficiale la aderarea la UE

In Stiri externe de ultima ora

Liderii UE au decis să acorde Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de candidat oficial la aderarea la Uniunea Europeană, a anunţat Preşedintele Consiliului European Charles Michel, citat joi de DPA şi France Presse, evocând un “moment istoric”, în plină ofensivă rusă.

Această decizie mult aşteptată de Kiev, luată la un summit al şefilor de stat şi de guvern ai ţărilor UE la Bruxelles, marchează începutul unui proces lung şi complex în vederea aderării.

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a calificat drept ”o zi istorică pentru Moldova” acordarea statutului de ţară candidată la Uniunea Europeană.

”Pornim pe drumul spre Uniunea Europeană, care va aduce moldovenilor mai multă bunăstare, mai multe oportunităţi şi mai multă ordine în ţara lor”, a declarat Maia Sandu după ce Consiliul European a acordat Republicii Moldova statutul de ţară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană, transmite MOLDPRES.

”Avem în faţă un drum complicat, care va cere multă muncă şi efort – şi pe care suntem pregătiţi să-l parcurgem, împreună, pentru a asigura cetăţenilor un viitor mai bun. Moldova are viitor, în Uniunea Europeană!”, a spus Maia Sandu.

Citeste si aceasta stire:  Proteste la Moscova, împotriva mobilizării

Republica Moldova şi Ucraina au primit statutul de ţară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. Decizia Consiliului European a fost aprobată joi seara în unanimitate.

“O zi istorică, în care Consiliul a aprobat propunerea de a statua perspectiva europeană pentru Ucraina, Moldova şi Georgia, iar pentru Republica Moldova şi Ucraina a aprobat statutul de candidat pentru a deveni membri în Uniunea Europeană. Este un mare pas care s-a făcut astăzi. (…) Prin acest pas s-a schimbat paradigma lărgirii UE, politica de extindere a primit un nou impuls”, a declarat Klaus Iohannis.

You may also read!

Ce facem pentru un somn bun în timpul codului roșu de caniculă ?

Din cauza caniculei si noptile sunt tropicale. Temperatura, pe timpul noptii, depaseste 25 de grade, in multe zone si,

Read More...

A murit Ismail Kadare: prin opera sa, a combatut regimul comunist din Albania

Scriitorul, autor al unei lucrări monumentale sub tirania dictatorului Enver Hoxha, a decedat la Tirana. Avea 88 de ani.Sscriitorul

Read More...

Iulie va fi canicular

Cum va fi vremea in intervalul 1-8 iulie, potrivit prognozei realizate de Administratia Nationala de Meterologie.In perioada 1

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro