Moldovenii sunt chemați la vot azi, în turul al doilea al alegerilor locale

In Stiri externe de ultima ora

Locuitorii din Republica Moldova sunt chemați, astăzi, la urne pentru al doilea tur al alegerilor locale, în cadrul cărora urmează să fie aleşi 384 de primari. Principala miză a scrutinului o constituie alegerea primarului municipiului Chişinău, unde lupta se dă între reprezentantul socialiştilor Ion Ceban şi Andrei Năstase, unul dintre liderii Blocului ACUM (PAS plus PPDA, proeuropean).
Secţiile de vot s-au deschis la 7:00 şi se vor închide la 21:00. Pe buletinele de vot sunt trecuți primii doi candidaţi care au întrunit cel mai mare număr de voturi la primul tur al alegerilor, care a avut loc pe 20 octombrie.  Ion Ceban şi Andrei Năstase au obţinut cele mai multe voturi, 41% şi, respectiv, 31%, rezultate similare cu cele obţinute la alegerile din mai 2018.
Pe 20 octombrie au fost aleşi 515 primari, conform Comisiei Electorale Centrale (CEC). Cele mai multe mandate, în teritoriu, le-au obţinut democraţii, 191, fiind urmaţi de socialişti care au câştigat 124 de primării. Blocul ACUM a obţinut 82 de funcţii de primar.
Comisia electorală a permis organizarea unui exit-poll la Chişinău, care va fi realizat de Asociaţia pentru Dezvoltare Echitabilă din Moldova în cooperare cu compania de consultanţă Poliexpert, la ieşirea din cele 67 de secţii de votare de pe raza municipiului Chişinău.

Citeste si aceasta stire:  Trump a fost spionat ca-n filme

You may also read!

Liviu Dragnea o acuză pe Vasilica Dăncilă că a fraudat banii UE. Vasilica riscă 8 ani de închisoare!

S-a rupt lanțul de iubire între Liviu Dragnea și Vasilica Dăncilă. Conștient că nu are nici o șansă să

Read More...

Prefectul de Harghita, demis de un urs

Ministrul de Interne, Ion Marcel Vela, a declanșat procedura de demitere a prefectului judeţului Harghita, Jean-Adrian Andrei. "Având în vedere

Read More...

A murit unul dintre liderii PSD

Unul dintre cei mai cunoscuți lideri ai PSD, fostul ministru Bogdan Niculescu Duvăz, a încetat din viață astăzi. Niculescu

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora