Moldovenii sunt chemați la vot azi, în turul al doilea al alegerilor locale

In Stiri externe de ultima ora

Locuitorii din Republica Moldova sunt chemați, astăzi, la urne pentru al doilea tur al alegerilor locale, în cadrul cărora urmează să fie aleşi 384 de primari. Principala miză a scrutinului o constituie alegerea primarului municipiului Chişinău, unde lupta se dă între reprezentantul socialiştilor Ion Ceban şi Andrei Năstase, unul dintre liderii Blocului ACUM (PAS plus PPDA, proeuropean).
Secţiile de vot s-au deschis la 7:00 şi se vor închide la 21:00. Pe buletinele de vot sunt trecuți primii doi candidaţi care au întrunit cel mai mare număr de voturi la primul tur al alegerilor, care a avut loc pe 20 octombrie.  Ion Ceban şi Andrei Năstase au obţinut cele mai multe voturi, 41% şi, respectiv, 31%, rezultate similare cu cele obţinute la alegerile din mai 2018.
Pe 20 octombrie au fost aleşi 515 primari, conform Comisiei Electorale Centrale (CEC). Cele mai multe mandate, în teritoriu, le-au obţinut democraţii, 191, fiind urmaţi de socialişti care au câştigat 124 de primării. Blocul ACUM a obţinut 82 de funcţii de primar.
Comisia electorală a permis organizarea unui exit-poll la Chişinău, care va fi realizat de Asociaţia pentru Dezvoltare Echitabilă din Moldova în cooperare cu compania de consultanţă Poliexpert, la ieşirea din cele 67 de secţii de votare de pe raza municipiului Chişinău.

Citeste si aceasta stire:  Zvonurile se adeveresc: ministrul ucrainean al apararii va fi demis

You may also read!

Israelul va raspunde Iranului cand si cum va considera necesar – ministrul de externe israelian

Benny Gantz, ministru de externe al Israelului si membru in cabinetul de razboi, a declarat ca statul evreu va

Read More...

O specie periculoasa de furnici invadeaza Franta

Tapinoma Magnum, o specie de furnica mediteraneana periculoasa, fiind rezistenta la insecticide, e tot mai prezenta in Franta.Aceasta specie

Read More...

„Regele nu moare”, un album foto dedicat cuplului de actori Victor Rebengiuc si Mariana Mihut

Albumul foto „Regele nu moare”, dedicat actorilor Victor Rebengiuc si Mariana Mihut, va fi lansat oficial spre sfarsitul lunii

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro