Spre Moscova! Un socialist a fost ales primar la Chișinău

In Stiri externe de ultima ora

Reprezentantul Partidului Socialist din Republica Moldova, Ion Ceban, a câștigat turul al doilea al alegerilor locale pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău. Ceban l-a învins duminică pe candidatul reprezentantului Blocului ACUM (DA şi PAS), Andrei Năstase.
Conform datelor centralizate de Comisia Electorală Centrală (CEC), după numărarea voturilor în cele 307 secţii de votare din Chișinău, Ion Ceban a fost susţinut de 52,39% dintre votanţi. Andrei Năstase a primit doar 47,61% din voturi.
Candidatul socialiştilor a avut un total de 123.807 voturi, cu 11.294 mai mult decât pro-europeanul Andrei Năstase, care a adunat 112.513 voturi.

Prezenţa la vot în turul al doilea al alegerilor locale pentru funcţia de primar al Capitalei Republicii Moldova a fost de 37,78%.
La urne s-au prezentat doar 240.574 din cei peste 636.000 de alegători înscrişi în listele electorale permanente. Dintre votanţi, 55,66% au fost femei, în timp ce 44,34% au fost bărbaţi. Pe categorii de vârstă, cea mai mare pondere a votanţilor din Chişinău au între 56 şi 70 de ani (33,29%), în timp ce cea mai scăzută rată de prezenţă a fost la categoria cuprinsă între 18 şi 25 de ani (5,75%).

Citeste si aceasta stire:  Revoluție la Hong Kong

You may also read!

Criza cerealelor : Ucraina face plangere impotriva Poloniei, Slovaciei si Ungariei

Guvernul ucrainean a depus plangere oficiala al Organizatia Mondiala a Comertului impotriva celor trei tari care au decis prelungirea

Read More...
Pretty brunette woman opens an adorable present with lights in background

Cadouri TOP de Craciun! Cum să-i faci fericiți fără să cheltui mult

Ți-ai făcut lista de cadouri pentru Crăciun? Cel mai bine este să te gândești din timp ce ai vrea

Read More...

Romania a informat NATO in legatura cu atacurile continue ale Rusiei in vecinatatea tarii noastre

Ambasadorul Romaniei la NATO, Dan Neculaescu, le-a prezentat aliatilor noi date privind atacurile rusesti asupra infrastructurii portuare din Ucraina,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora