Spre Moscova! Un socialist a fost ales primar la Chișinău

In Stiri externe de ultima ora

Reprezentantul Partidului Socialist din Republica Moldova, Ion Ceban, a câștigat turul al doilea al alegerilor locale pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău. Ceban l-a învins duminică pe candidatul reprezentantului Blocului ACUM (DA şi PAS), Andrei Năstase.
Conform datelor centralizate de Comisia Electorală Centrală (CEC), după numărarea voturilor în cele 307 secţii de votare din Chișinău, Ion Ceban a fost susţinut de 52,39% dintre votanţi. Andrei Năstase a primit doar 47,61% din voturi.
Candidatul socialiştilor a avut un total de 123.807 voturi, cu 11.294 mai mult decât pro-europeanul Andrei Năstase, care a adunat 112.513 voturi.

Prezenţa la vot în turul al doilea al alegerilor locale pentru funcţia de primar al Capitalei Republicii Moldova a fost de 37,78%.
La urne s-au prezentat doar 240.574 din cei peste 636.000 de alegători înscrişi în listele electorale permanente. Dintre votanţi, 55,66% au fost femei, în timp ce 44,34% au fost bărbaţi. Pe categorii de vârstă, cea mai mare pondere a votanţilor din Chişinău au între 56 şi 70 de ani (33,29%), în timp ce cea mai scăzută rată de prezenţă a fost la categoria cuprinsă între 18 şi 25 de ani (5,75%).

Citeste si aceasta stire:  Începe Festivalul de Film de la Cannes! Un film românesc este în competiție

You may also read!

Liviu Dragnea o acuză pe Vasilica Dăncilă că a fraudat banii UE. Vasilica riscă 8 ani de închisoare!

S-a rupt lanțul de iubire între Liviu Dragnea și Vasilica Dăncilă. Conștient că nu are nici o șansă să

Read More...

Prefectul de Harghita, demis de un urs

Ministrul de Interne, Ion Marcel Vela, a declanșat procedura de demitere a prefectului judeţului Harghita, Jean-Adrian Andrei. "Având în vedere

Read More...

A murit unul dintre liderii PSD

Unul dintre cei mai cunoscuți lideri ai PSD, fostul ministru Bogdan Niculescu Duvăz, a încetat din viață astăzi. Niculescu

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora