Spre Moscova! Un socialist a fost ales primar la Chișinău

In Stiri externe de ultima ora

Reprezentantul Partidului Socialist din Republica Moldova, Ion Ceban, a câștigat turul al doilea al alegerilor locale pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău. Ceban l-a învins duminică pe candidatul reprezentantului Blocului ACUM (DA şi PAS), Andrei Năstase.
Conform datelor centralizate de Comisia Electorală Centrală (CEC), după numărarea voturilor în cele 307 secţii de votare din Chișinău, Ion Ceban a fost susţinut de 52,39% dintre votanţi. Andrei Năstase a primit doar 47,61% din voturi.
Candidatul socialiştilor a avut un total de 123.807 voturi, cu 11.294 mai mult decât pro-europeanul Andrei Năstase, care a adunat 112.513 voturi.

Prezenţa la vot în turul al doilea al alegerilor locale pentru funcţia de primar al Capitalei Republicii Moldova a fost de 37,78%.
La urne s-au prezentat doar 240.574 din cei peste 636.000 de alegători înscrişi în listele electorale permanente. Dintre votanţi, 55,66% au fost femei, în timp ce 44,34% au fost bărbaţi. Pe categorii de vârstă, cea mai mare pondere a votanţilor din Chişinău au între 56 şi 70 de ani (33,29%), în timp ce cea mai scăzută rată de prezenţă a fost la categoria cuprinsă între 18 şi 25 de ani (5,75%).

Citeste si aceasta stire:  Un tribunal din Rusia a recunoscut, din greșeală, că Moscova are trupe în Ucraina

You may also read!

Lanț de scandaluri de coruptie in clasa politica romaneasca

Cu doar cateva luni inainte de alegeri, PNL si PSD se confrunta cu scandaluri de coruptie care le zdruncina

Read More...

Zelenski are un rival redutabil si vrea sa scape de el: Valeri Zalujnîi

Zalujnîi este comandantul sef al armatei ucrainene si un critic al presedintelui Volodimir Zelenski. De asemenea, este un adversar

Read More...

Controale si amenzi la magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat intreg lanțul de 23 de magazine, din România, apartinând operatorului economic

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora