Muzeul Național Cotroceni poate fi vizitat pe 24 ianuarie, dar numai cu certificat COVID

In Stiri culturale de ultima ora

Muzeul Național Cotroceni va fi deschis pentru public luni, 24 ianuarie, de ziua Unirii. Vizitarea Muzeului Național Cotroceni se face doar pe baza de programare, in limita locurilor disponibile.

Potrivit  reprezentantilor Muzeului, vizitatorii sunt obligati sa respecte masurile de prevenire si combatere a infectiei cu COVID-19 si vor avea acces numai pe baza prezentarii certificatului verde si a cartii de identitate in original.

Copiii cu vârsta pana in 14 ani beneficiaza de intrare gratuita. Programarile se pot face pana duminica 23 ianuarie 2022, ora 10.00 pe email la adresa vizitare@muzeulcotroceni.ro, sau la numerele de telefon 021-317.31.07, 0725.518.381.

Pe 24 ianuarie, 2022, aniversam 163 de ani de la de la Unirea Moldovei cu Tara Romaneasca sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan-Cuza. Exact sub acest titlu a fost organizata Expozitia de la Muzeul National Cotroceni : România 163. Alexandru Ioan Cuza și Cotrocenii.

Publicul va avea ocazia sa vada, pe langa obiectele de patrimoniu ce fac parte din expozitia permanenta a Muzeului National Cotroceni,  si alte piese originale de la curtea lui Alexandru Ioan Cuza, documente care prezinta aspecte ale vietii cotidiene, a etichetei si ceremonialului dar si obiecte personale ale familiei Cuza.

Citeste si aceasta stire:  168 de geoglife, necunoscute pana acum, au fost descoperite in desertul Nazca

Alexandru Ioan Cuza și sotia lui, doamna Elena Cuza, au avut drept resedinta de vara palatul domnesc de la Cotroceni, pe care l-au reamenajat incepand din 1862, prin reparatii, dotari, redecorarea interioarelor cu mobilier nou si obiecte ambientale in stilurile la moda, unele provenite din manufacturi occidentale, in special de la Paris.

Monica

You may also read!

Ce facem pentru un somn bun în timpul codului roșu de caniculă ?

Din cauza caniculei si noptile sunt tropicale. Temperatura, pe timpul noptii, depaseste 25 de grade, in multe zone si,

Read More...

A murit Ismail Kadare: prin opera sa, a combatut regimul comunist din Albania

Scriitorul, autor al unei lucrări monumentale sub tirania dictatorului Enver Hoxha, a decedat la Tirana. Avea 88 de ani.Sscriitorul

Read More...

Iulie va fi canicular

Cum va fi vremea in intervalul 1-8 iulie, potrivit prognozei realizate de Administratia Nationala de Meterologie.In perioada 1

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro