Nicușor Dan are vești proaste pentru bucureșteni

In Stiri de actualitate din Romania

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, declară că, în baza bugetului de stat adoptat în Parlament, va fi imposibil pentru PMB “să acopere nevoile” Capitalei la nivelul anului curent.

Edilul general invită partidele cu reprezentare în Consiliul General să vină cu o propunere concretă de buget local şi “să-şi asume tăierile” necesare.

“Parlamentul a dat azi votul final pentru bugetul de stat pe anul 2022, iar veştile pentru Capitală nu sunt deloc bune. În ciuda tuturor demersurilor pe care le-am făcut în ultimele două luni, Bucureştiul a rămas cu acelaşi buget din 2021 – 10 miliarde de lei, dintre care 4 miliarde pentru Primăria Capitalei şi 6 miliarde pentru primăriile de sector. Cu un astfel de buget, cu preţurile care au explodat în sectorul energetic şi cu ZERO compensare guvernamentală pentru asta, va fi imposibil pentru PMB să acopere nevoile Capitalei la nivelul anului curent”, scrie edilul general, pe Facebook.

Acesta le cere partidelor politice din CGMB să indice în mod concret care sunt tăierile de cheltuieli care ar trebui efectuate.

Citeste si aceasta stire:  România, criticată în Raportul privind traficul de persoane al Departamentului de Stat SUA

“Invit fiecare din partidele cu reprezentare în Consiliul General al Capitalei să vină cu o propunere concretă de buget local. Mai direct şi mai simplu spus, să arate clar de unde şi cât să tăiem. La urma-urmei, CGMB va trebui să voteze bugetul Capitalei, aşa că rog grupurile politice să propună direct acest buget şi să-şi asume tăierile necesare”, precizează Nicuşor Dan.

El propune de asemenea o dezbatere despre finanţarea Capitalei în anii care urmează.

“Dincolo de această problemă pentru 2022, aş vrea ca în lunile următoare să avem o dezbatere foarte serioasă despre finanţarea Bucureştiului în anii care urmează. Vrem să avem un buget de subzistenţă sau un buget de dezvoltare pentru Bucureşti? Lăsăm Bucureştiul să se târâie cum poate sau schimbăm lucrurile cu adevărat? E vorba totuşi de Capitala României şi motorul ei economic, nu de una dintre miile de localităţi ale ţării”, adaugă acesta.

You may also read!

Cine este romanul acuzat de tradare si spionaj pentru ruși?

Potrivit hotararii emise de Curtea de Apel Bucuresti,  sectia a II-a penala – document consultat de Newsin – se

Read More...

Bătaie în Parlamentul României

Dan Vilceanu (neafiliat) si Florin Roman (PNL) s-au incaierat pe holurile legislativului. Florin Roman sustine ca Vilceanu e cel

Read More...

Mai multe asociații de consumatori depun plângeri împotriva site-ului Temu

O federație europeană a asociațiilor de consumatori critică site-ul de cumpărături pentru interfața sa înșelătoare.Organizația Europeană a Consumatorilor (BEUC),

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro