Noi negocieri, astăzi, pentru desemnarea primului procuror-șef european

In Stiri de actualitate din Romania
Laura Codruta Kovesi procuror sef european

Negociatorii Parlamentului European şi ai Consiliului UE au astăzi a treia rundă de tratative pentru desemnarea primului procuror-şef european. Pentru această funcţie candidează şi fostul procuror-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi, din partea Parlamentului European. În schimb, candidatul preferat de Consiliul Uniunii Europene este francezul Jean-Francois Bohnert. Potrivit regulamentului, Parlamentul și Consiliului UE numesc procurorul-șef european de comun acord, iar acesta va avea un mandat unic de 7 ani.
Ieri, președintele Parlamentului European, italianul Antonio Tajani, a cerut autorităților de la București să înceteze să pună piedici în fața candidaturii Laurei Codruța Kovesi. Fosta șefă a DNA a fost plasată sub control judiciar în România, săptămâna trecută, și i s-a interzis să părăsească ţara fără autorizaţie şi să facă declaraţii presei. De asemenea, și Comisia Europeană a luat poziție în privința cazului Laurei Codruța Kovesi şi a precizat că fosta şefă a DNA trebuie lăsată să-şi susţină candidatura. Ieri seară, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis plângerea Laurei Codruța Kovesi în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă în legătură cu aducerea în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa.
”A admis contestaţia pe care am formulat-o şi s-a dispus revocarea măsurii controlului judiciar. Nu comentez decizia. Am contestat faptul că această măsură care a fost dispusă a fost nelegală”, le-a spus Laura Codruţa Kovesi jurnaliştilor, după ce a participat la citirea hotărârii în sala de judecată. Ea a arătat că au fost revocate toate măsurile dispuse în cadrul controlului judiciar. ”Acum pot să părăsesc şi ţara, s-a revocat controlul judiciar, s-au revocat toate măsurile şi mi s-a admis contestaţia”, a spus Kovesi.

Citeste si aceasta stire:  Un chirurg fals, italian, descoperit in Bucuresti

Dacă nici negocierile de azi nu ajung la un rezultat, următoarea rundă de discuții va avea loc pe 10 aprilie.

You may also read!

Britanicii intră pe 5G şi se leapădă de Huawei

O companie de telefonie din Marea Britanie va lansa serviciile 5G. Fără Huawei. Asta după ce Vodafone UK a

Read More...

Sa nu fie prea tarziu… Voteaza ! Nici nu stii cat conteaza !

26 mai, 9 si ceva seara. Esti la terasa cu prietenii. Sau tocmai ai plecat de la terme. Sau

Read More...
gheata-carbonica

La ce poti folosi gheata carbonica?

Spre deosebire de cuburile standard de gheata, care sunt facute in mod evident din apa inghetata, gheata uscata este

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora