Noul coronavirus trece de membrana dintre gat si creier

In Stiri din sanatate de ultima ora

Poarta de intrare a temutului virus in creier este nasul, potrivit unui studiu publicat de Nature Neuroscience.

Se stia si pana acum ca simptomele neurologice ale bolii sunt date de prezenta virusului in creier si in lichidul rahidian. Nu se stia insa cum ajunge virusul in sistemul nervos central. Dupa autopsierea a 33 de pacienti, rapusi de COVID 19, concluzia oamenilor de stiinta este ca virusul trece de membrana dintre gat si creier. Medicii au examinat nazofaringele – regiunea unde cavitatea nazala se intalneste cu partea din spate a gatului – care este in vecinatatea creierului. Analiza celulelor si refacerea traseului infectiei au dus la concluzia ca virusul invadeaza creierul prin membranele mucoase care il separa de nazofaringe. De acolo, potrivit studiului publica de Nature Neuroscience, se poate deplasa de-alungul fibrelor nervoase care fac legatura dintre cavitatea nazala si zona din creier responsabila de gust si miros. De aceea, simptomele neurologice confirmate includ modificarea perceptiei in cazul celor doua simturi.

Citeste si aceasta stire:  Franța recomandă ca vaccinul anti-Covid să devină obligatoriu

Al doilea vaccin ce ar putea ajunge rapid la europeni

Moderna Inc., firma americana care a pus la punct un vaccin anti COVID cu 94,1 la suta eficacicate, face demersuri atat in Statele Unite, cat si in Europa, pentru a primi cat mai repede autorizatia de punere pe piata. Pfizer si BioNtech sunt primii care au lansat deja procedura de autorizare a serului de imunizare pe care l-au obtinut.

“Vaccinul nostru se estimeaza ca e deosebit de eficace pentru prevenirea bolii simptomatice si foarte eficace in prevenirea formelor severe ale bolii” – a declarat  Dr. Tal Zaks,  reprezentant Moderna.

Monica

You may also read!

Trump: “Joe Biden ne-a adus in pragul celui de al treilea razboi mondial”

Fostul presedinte american, care va candida la viitoarele prezidentiale din SUA, il critica dur pe actualul ocupant al fotoliului

Read More...

Nole a castigat finala Australia Open

Tenismanul sarb Novak Djokovic, numarul 5 ATP, favorit  4, a castigat finala de la Australian Open, primul turneu de

Read More...

Exista riscul ca satelitii sa fie atacati de hackeri ?

Raspunsul e da. Piratii informatici pot prelua controlul asupra celor 10.352 de sateliti aflati acum pe orbita Terrei. Ca orice

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora