Nu luati masuri care afecteaza negativ sistemul judiciar, vom reactiona imediat – Comisia Europeana avertizeaza guvernul Romaniei

In Stiri politice de ultima ora

Comisia Europeana cere guvernului roman sa se abtina de la a lua orice masura care compromite procesul de reforme din justitie. Dupa sedinta de colegiu a comisarilor europeni, dedicata in parte situatiei statului de drept in tarile UE, prim-vicepresedintele Comisiei, Frans Timmermans, a anuntat ca a facut o prezentare a starii de lucruri din Romania. “Guvernul roman trebuie sa repuna procesul de reforme pe fagasul corect. Avertizez guvernul sa nu ia masuri care creeza impunitate pentru inaltii functionari care au pedepse pentru coruptie” – a spus Timmermans. Astfel de masuri ar sili Comisia Europeana sa actioneze rapid – avertizeaza prim-vicepresedintele CE. Vorbele de dragul vorbelor nu sunt suficiente – atrage atentia oficialul european – e nevoie de actiuni din partea guvernului roman, mai bine mai devreme, decat mai tarziu.

In mod regretabil, a spus Timmermans, nu putem constata ca Romania e pe drumul cel bun.

Sustinere pentru Codruta Kovesi

Intrebat despre faptul ca guvernul romaniei face tot ce poate pentru a o impiedica pe Codruta Kovesi sa ajunga in postul de Procuror-Sef al Uniunii Europene, Timmermans a atras atentia ca ea este candidatul preferat al Parlamentului European. “Am lucrat cu ea si e un jurist cu foarte calitati si o admir pentru curajul ei” -a declarat Frans Timmermans.

Citeste si aceasta stire:  Laura Codruta Kovesi este sustinuta oficial de Parlamentul European pentru functia de procuror-sef european

Problemele ar fi trebuit rezolvate inainte de aderare

Timmermans considera ca problemele legate de statul de drept si de lupta impotriva coruptiei ar fi trebuit rezolvate inainte de aderarea Romaniei si Bulgariei la UE. “Aderarea a avut loc in 2007 si suntem in 2019 si inca avem probleme” – constata Timmermans si adauga ca acest lucru e una dintre lectiile privind extinderile viitoare ale UE, si anume ca aceste chestiuni ce tin de statul de drept, lupta anticoruptie si reformele din justitie trebuie rezolvate inainte ca o tara sa fie primita in clubul comunitar. 

Asa cum a anuntat Newsin inca de aseara, sedinta Comisiei Europene a inclus o discutie ampla privind statul de drept in general, in tarile UE, iar executivul comunitar a lansat un proces de reflectie, legat de modul in care normele fundamentale pot fi mai bine aparate. In luna iunie, vor fi anuntate masuri concrete.

Colegiul comisarilor a decis astazi lansarea unei noi proceduri de infringement impotriva Poloniei, pentru masurile disciplinare luate impotriva magistratilor.

Citeste si aceasta stire:  Presedintele Iohannis a semnat decretul pentru referendum

 

Monica

You may also read!

Maia Sandu-Igor Dodon, un cuplu politic straniu

Mare fierbere politica in Republica MoldovaCurtea Constitutionala invalideaza numirea guvernului condus de Maia SanduPresedintele Igor Dodon a semnat

Read More...

Emotie uriasa la Paris: a avut loc prima slujba la Notre-Dame

La doua luni de la incendiul care a distrus mare parte din cladirea emblematica a Europei, la catedrala Notre-Dame

Read More...

Dupa semnalul clar de la Moscova, oligarhul Plahotniuc cedeaza puterea, dar vrea anticipate

La doar o zi dupa ce presedintele Vladimir Putin a anuntat personal ca sprijina guvernul Maia Sandu-Igor Dodon, Partidul

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora