O noua tragedie loveste spitalele din Romania : 3 morti la Victor Babes

In Stiri de actualitate din Romania

Premierul Florin Cîţu a facut o declaratie de presa la orele 23. El cere o ancheta rapida si transparenta.

La Unitatea Mobila de Terapie Intensiva din curtea Institutului National Victor Babes din Capitala s-a produs o avarie a ventilatoarelor. 3 pacienti COVID au facut stop cardio respirator si au murit.

Avaria s-a produs la TIR-ul ATI si a dus la cresterea presiunii de peste 6 bari, care a provocat oprirea alimentarii cu oxigen. Trei dintre pacientii COVID aflati in unitatea mobila ATI au murit sufocati. Personalul a semnalat intrarea in avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor din container si a anuntat echipa tehnica a spitalului. A fost chemat reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, dar acesta a refuzat sa intre in unitate, cu toate ca i se oferise echipament medical de protectie COVID.

Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, Serviciul Omoruri, a declansat cercetarile cu privire la decesul celor trei pacienti.

In TIR-ul COVID se aflau opt pacienti. Cei 5 supravietuitori au fost transferati la alte spitale: un pacient pe o sectie de la Victor Babes, un pacient la Spitalul ROL 2, 2 pacienti la Spitalul Bagdasar Arseni si unul la Floreasca.

Citeste si aceasta stire:  Ministerul roman de extern tace in privinta evacuarii pasagerilor de pe vasul cu coronavirus

Ventilatoarele sunt americane si cand se depaseste presiunea de 6 bari intra in sistem de autoprotectie si se opresc. Acest lucru s-a intamplat astazi cu toate ventilatoarele din TIR – a explicat seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta,  Raed Arafat.

Declaratia premierului Florin Cîțu

Cu o ora inainte de miezul noptii, premierul Florin Cîțu a iesit sa faca declaratii in legatura cu tragedia de la Victor Babes. El a vorbit doar cateva minute; a spus ca e nevoie de ancheta transparenta si rapida si ca vinovatii trebuie sa plateasca. De asemenea, premierul a spus ca de un de zile presiunea pe ATI e enorma, in lupta pe care o ducem cu COVID, si ca singura solutie e vaccinarea.

 

Monica

You may also read!

Kremlinul a stabilit care sunt țările ”neprietenoase” Rusiei

Guvernul de la Moscova a aprobat aşa-zisa lista "cu ţări neprietenoase", în care au fost incluse doar SUA şi

Read More...
3-motive-pentru-a-trimite-colete-in-pungi

3 motive pentru a trimite coletele in pungi si plicuri de curierat speciale

Atunci cand vrei sa trimiti un colet, cea mai buna varianta este aceea de a apela la solutii optimizate

Read More...

Fără mască în aer liber, din 15 mai

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că începând din 15 mai se elimină obligativitatea purtării măştii de protecţie în exterior,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora