O piesa scrisa de Regele Mihai, in premiera absoluta la Craiova

In Stiri culturale de ultima ora

Teatrul National „Marin Sorescu” din Craiova, va prezenta, in premiera absoluta, spectacolul „Alegerea”, ce are la baza piesa intr-un act scrisa in 1960 la Versoix de catre Regele Mihai I si Regina Ana.

Evenimentul va avea loc vineri, 17 noiembrie 2022, ora 19.00 la Sala I.D. Sîrbu si se va desfasura in prezenta Principesei Sofia.

Spectacolul este regizat de Alexandru Boureanu si Raluca Paun, scenografia poarta semnatura Liei Dogaru, muzica live este compusa si interpretata live de catre AG Weinberger, Florin Constantinescu semneaza video design-ul iar distributia spectacolului este alcatuită din actorii Nationalului craiovean: Claudiu Mihail, Marian Politic, Gabriel Marciu, Raluca Paun si copilul Vladimir Politic.

Piesa este incarcata de semnificatii si ridică probleme de natura filosofica, intr-o lume prinsa in lupta dintre două ideologii opuse. Se distinge si lupta interioara a omului prins intre slabiciunile si virtutile sale. Binele in opozitie cu Raul. Intunericul cu Lumina. Si alegerea, salvarea noastra, nu poate fi decat Iubirea. „Alegerea” e o invitatie la reflectie, o cutremuratoare piesa despre om si locul sau in univers, despre spiritul, pasiunile si ispitele fiintei umane.

Citeste si aceasta stire:  Scriitoarea Annie Ernaux, din Franta, a luat Nobelul pentru Literatura

De aceea, regia se foloseste de mijloacele tehnologice pentru a-i da spectatorului senzatia ca aceasta meditatie este chiar in mintea lui. Intr-un decor simplu, cu tuse discrete de video design, actorii rostesc replicile acompaniati de muzica omniprezenta, ce funcționeaza ca o conștiință a spectacolului.

Monica

You may also read!

Cine este romanul acuzat de tradare si spionaj pentru ruși?

Potrivit hotararii emise de Curtea de Apel Bucuresti,  sectia a II-a penala – document consultat de Newsin – se

Read More...

Bătaie în Parlamentul României

Dan Vilceanu (neafiliat) si Florin Roman (PNL) s-au incaierat pe holurile legislativului. Florin Roman sustine ca Vilceanu e cel

Read More...

Mai multe asociații de consumatori depun plângeri împotriva site-ului Temu

O federație europeană a asociațiilor de consumatori critică site-ul de cumpărături pentru interfața sa înșelătoare.Organizația Europeană a Consumatorilor (BEUC),

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro