Ore de așteptare la vămi

In Stiri de actualitate din Romania

Ministerul Afacerilor Externe informează că, în contextul întârzierilor înregistrate la unele puncte de trecere a frontierelor dintre Bulgaria, Grecia şi Turcia, misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României din cele trei state au făcut demersuri pe lângă autorităţile centrale şi locale, solicitând sprijin pentru adoptarea măsurilor necesare în vederea fluidizării traficului auto în punctele de frontieră.

“Potrivit informaţiilor obţinute de reprezentanţii Ambasadei României la Ankara şi Consulatului General al României la Istanbul, timpul de aşteptare pentru trecerea frontierei din Republica Bulgaria în Republica Turcia este de aproximativ 6 – 8 ore, din cauza fluxului ridicat de turişti din această perioadă, precum şi a procedurilor de verificare a documentelor în punctele de trecere a frontierei. De asemenea, potrivit informaţiilor comunicate de reprezentanţii Ambasadei României la Sofia şi ai Consulatului General al României la Salonic, timpul de aşteptare în punctele de trecere a frontierei dintre Republica Bulgaria şi Republica Elenă este de aproximativ 2 – 3 ore”, se arată într-un comunicat al MAE.

Citeste si aceasta stire:  Sibiul intra în carantină pentru 2 săptămâni

Având în vedere debutul sezonului turistic, Ministerul Afacerilor Externe subliniază importanţa informării temeinice, anterior deplasării în străinătate, şi a verificării cu atenţie a informaţiilor postate pe pagina de internet a MAE privind sfaturile şi alertele de călătorie, precum şi a informaţiilor de interes publicate pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice şi ale oficiilor consulare ale României în străinătate.

De asemenea, MAE le recomandă cetăţenilor români să ia în considerare posibile aglomerări pe sensul de ieşire din Turcia, Grecia şi Bulgaria la încheierea sejurului de Paşte, precum şi în contextul debutului sărbătorii “Ramazan Bayram”, la începutul lunii mai a.c.

Astfel, cetăţenii români sunt sfătuiţi să folosească toate cele trei puncte de trecere dintre Turcia şi Bulgaria, respectiv Kapikule (TR) – Kapitan Andreevo (BG), Hamzabeyli (TR) – Lesovo (BG), Kirklareli (TR) – Malko Tîrnovo (BG) şi să se asigure că deţin suficient combustibil, apă şi alimente.

MAE, prin misiunile diplomatice şi oficiile consulare, va continua să urmărească îndeaproape evoluţiile cu privire la tranzitul prin punctele de trecere a frontierei din cele trei state şi va rămâne în dialog constant cu autorităţile locale, precizează sursa citată.

Citeste si aceasta stire:  COVID 19 a omorat o infirmiera romanca din Italia

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879; +302106744544 şi al Consulatului General al României la Salonic: +302310340088, Ambasadei României la Ankara: +903124477945, +903124477940 şi Consulatului General al României la Istanbul: +902123583541, +902123580516, +90 2123583537, Ambasadei României la Sofia: +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

Totodată, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic: +306906479076, al României în Republica Turcia: +905323181726 şi Consulatului General al României la Istanbul: +905335420695, precum şi al Ambasadei României în Republica Bulgaria: +359879440758.

MAE recomandă consultarea paginii de internet dedicată alertelor de călătorie (https://www.mae.ro/travel-alerts) şi subliniază că, în acest context, a fost emisă o atenţionare de călătorie pentru Republica Turcia.

Citeste si aceasta stire:  Următorul la rând! Călin Popescu Tăriceanu rămâne fără imunitate parlamentară şi poate fi urmărit penal

You may also read!

Rusia a tăiat curentul Finlandei

Rusia a sistat vineri noaptea exportul de energie electrică pentru Finlanda, a anunţat sâmbătă operatorul reţelei naţionale finlandeze, conform

Read More...

Rusia a amplasat sisteme de apărare antiaeriană pe Insula Șerpilor

Rusia a desfăşurat în Insula Şerpilor sisteme de apărare antiaeriană de tipul "Tor-M2" şi "Panţîri", a declarat vineri purtătorul

Read More...

Sorin Oprescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora