Parchetul Europeana ancheteaza o frauda de 15 milioane de euro in Romania

In Stiri de actualitate din Romania

In cadrul celor doua investigatii vizand o frauda de 15 milioane de euro, coordonate de Parchetul European, au avut loc nu mai putin de 38 de perchezitii imobiliare in Romania.

Acestea s-au desfasurat in Bucuresti, Ploiești, Cluj si judetul Ialomița. Ancheta are ramificatii pana in Cipru, Cehia,, Malta, Monaco si SUA.

Este vorba despre sase proiecte IT, finante de Uniunea Europeana, pentru dezvoltarea unor solutii inovative de software. Potrivit datelor anchetei, intre 2019 si 2022, beneficiarii proiectelor au au inaintat documente false sau inexacte, cu servicii supraevaluate, care nu au fost niciodata realizate, precum si facturi frauduloase pentru cumpararea de bunuri, obtinand astfel, ilegal, cel putin 15 milioane de euro din fonduri europene.

Beneficiarii sunt banuiti ca au creat ulterior circuite financiare in Romania si in strainatate, pentru a sifona banii in interes propriu.

Faptele investigate intra la categoria frauda si spalare de bani. Unii dintre cei investigati au fost adusi la biroul Procuraturii Europene din Bucuresti si li s-a comunicat statutul de suspect. Altii vor fi adusi in zilele urmatoare.

Citeste si aceasta stire:  Școlile și universitățile NU se mai redeschid în acest an. Anul școlar se încheie pe 12 iunie

La ancheta participa direct autoritatile romane, atat nationale, cat si locale.

“Ma bucur ca e un succes comun care dovedeste impactul si buna cooperare dintre OLAF – Oficiul European de Lupta Anti-Frauda –  si Procuratura Europeana. Am descoperit o posibila frauda de 15 milioane de euro si am mers pe firul unei posibile scheme de spalare de bani, la nivel international. Frauda are, adesea, dimensiune internatioinala” – a declarat Ville Itälä, Director-General OLAF.

Monica

You may also read!

Marcel Ciolacu in SUA

In vizita peste Ocean, accentul cade pe cooperarea economica si militara, precizeaza Palatul Victoria. Premierul  discuta cu partenerii americani despre

Read More...

Noi minciuni din timpul vaccinarii – firma Pfizer data in judecata de procuratura din Texas

Compania Pfizer a fost data in judecata de Procurorul-General al Statului Texas, Ken Paxton. Acesta acuza firma Pfizer ca

Read More...

Perchezitii acasa si la biroul fugarului Chereches, primarul orasului Baia Mare

Politistii Serviciului de Investigatii Criminale Maramurea au efectuat cinci percheziții domiciliare, în municipiul Baia Mare, in dosarul lui Catalin

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora