Parlamentul de la Londra a respins, pentru a treia oară, acordul de ieșire a Marii Britanii din UE

In Stiri externe de ultima ora

Parlamentarii britanici au respins prin vot acordul de Brexit al premierului Theresa May, chiar pe 29 martie, ziua care era programată să marcheze ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Acordul guvernamental a fost respins cu 344 de voturi la 286. Prin urmare, Marea Britanie a ratat și ocazia de a ieși din UE pe 22 mai cu un acord.

Theresa May a declarat că, în aceste condiții, Marea Britanie trebuie să găsească o cale alternativă pentru a avansa, ceea ce, potrivit șefei guvernului, înseamnă mai mult ca sigur organizarea de alegeri pentru Parlamentul European, pe 26 mai. Potrivit presei, May are timp până pe 12 aprilie să caute o amânare a procesului de negociere pentru a evita ajungerea la un Brexit fără acord.

BBC scrie că parlamentarii britanici vor susține, luni, un alt vot pentru planurile alternative ale Brexit.

Reacțiile la votul de astăzi din Parlamentul de la Londra nu au întârziat. Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a scrie pe Twitter că va convoca pe data de 10 aprolie o reuniune a Consiliului European, din care fac parte șefii de stat și de guvern din toate țările Uniunii Europene. Iar președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene este deținută, în continuare, și la acest eveniment, de România.

Iar secretarul general al Comisiei Europene, Martin Selmayr, mâna dreaptă a președintelui Jean-Claude Juncker, a postat și el pe Twiiter: “12 aprilie este acum noul 29 martie Brexit.”

De remarcat faptul că 12 aprilie este data la care a avut loc catastrofa vasului Titanic, care s-a scufundat în 1912 în Oceanul Atlantic.

You may also read!

Britanicii intră pe 5G şi se leapădă de Huawei

O companie de telefonie din Marea Britanie va lansa serviciile 5G. Fără Huawei. Asta după ce Vodafone UK a

Read More...

Sa nu fie prea tarziu… Voteaza ! Nici nu stii cat conteaza !

26 mai, 9 si ceva seara. Esti la terasa cu prietenii. Sau tocmai ai plecat de la terme. Sau

Read More...
gheata-carbonica

La ce poti folosi gheata carbonica?

Spre deosebire de cuburile standard de gheata, care sunt facute in mod evident din apa inghetata, gheata uscata este

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora