Posibilele schimbari din Champions League agita apele in fotbal

In Stiri din sport de ultima ora

Englezii au atacat dur reformele din cadrul Ligii Campionilor, initiate de Asociatia Cluburilor Europene – ECA – si de presedintele clubului Juventus, Andrea Agnelli.  Potrivit unei declaratii date publicitatii luni de Premier League, cluburile engleze se opun  proiectului de reforme.

Nu doar englezii, ci si si germanii au iesit la rampa in ultimele 24 de ore, pentru a-si exprima vehement opozitia fata de schimbarile din Champions League, in discutie in acest moment.

”Daca se trece de o anumita linie, vom actiona prin toate mijloacele legale” – avertizeaza Christian Seifert, presedintele Ligii Germane de Fotbal.

Schimbarile ar urma sa intre in vigoare din sezonul 2024/2025. Potrivit planului de reforma a Champions League, vor exista, ca si acum, 32 de echipe la start, dar vor fi repartizate in 4 grupe (acum sunt 8 grupe, cu 4 echipe). Fiecare echipa va disputa mai multe meciuri decat pana acum, iar calificarea ar urma sa se faca in functie de performantele istorice, nu de succesele de acasa.

Citeste si aceasta stire:  România a încheiat cu fruntea sus Campionatul European U21

Meciurile vor fi programate la sfarsit de saptamana, pentru a creste audienta TV. Unul din argumente este ca diferenta de fus orar face practic imposibila urmarirea meciurilor in zilele de lucru pe alte continente. Daca se aproba aceste schimbari, ligile nationale europene trebuie sa opereze si ele modificari de calendar,  iar meciurile interne ar urma sa se joace cu o frecventa mai mare in timpul saptamanii.

Ligile europene de fotbal si-au manifestat dezacordul fata de schimbarile preconizate, care, dupa parerea lor, ar insemna inclusiv reducerea veniturilor.

“Toate ligile sunt unite, iar obiectivul nostru e de a proteja competitiile interne” – declara presedintele Ligilor Europene, Lars-Christer Olsson.

Pe 8 mai va avea loc o noua runda de discutii despre reformele din Champions League.

 

Monica

You may also read!

Afacerea secolului in lumea sportului: un miliardar de la Alibaba cumpara echipa Brooklyn Nets din NBA

Joseph Tsai, co-fondator al gigantului chinez de vanzari pe internet, Alibaba, avea deja 49 la suta din actiuni; de

Read More...

Dupa cel mai tragic sezon, noi reguli privind ascensiunile pe Everest

Autoritatile din Nepal au pregatit o noua lege, care limiteaza numarul alpinistilor amatori; sezonul trecut a fost cel mai

Read More...

Ciudata pictura cu Bill Clinton purtand rochie si pantofi rosii cu toc

In resedinta sa din Manhattan, pedofilul miliardar Jeffrey Epstein, bun prieten cu familia Clinton, avea o pictura bizara cu

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora