Organizatia Internationala a Turismului a publicat lista cu cele mai frumoase sate din Europa. Printre ele se afla si satul Rasinari din Romania.
Lista cuprinde 32 de localitati, iar festivitatea de premiere va avea loc in februarie, in Arabia Saudita. Organizatia Internationala a Turismului a explicat ca a luat in considerare 136 de sate din cele 57 de tari membre. Astfel, au fost selectate 32 de sate din 18 tari, din 5 regiuni ale lumii.
RĂŞINARI
Sat pitoresc din Romania, Rasinari se afla pe locul 23 in clasamentul intocmit de Organizatia Internationala a Turismului. Rasinari e descris ca o localitate cu multe obiective turistice, de exemplu monumentul Andrei Șaguna, Biserica Sf.Parascheva, Casa Memoriala Octavian Goga si vestigiile fortaretei medievale de la Cetățuia.
O aplicatie numita Questo ii ajuta pe turisti si pe cei interesati in aceasta localitate sa afle mai multe despre povestile locale si legendele din Rasinari.
ZELL AM SEE, Austria
Micul sat austriac, avand o populatie de doar 9852 de persoane, este primul pe lista. Zell Am See e o destinatie turistica importanta din regiunea Salzburg, celebra pentru statiunile de schi si cei 408 kilometri de partie. E si vara o destinatie importanta, intrucat pe malurile lacului Zell turistii pot face plaja, pot inota, dar pot practica si sporturi nautice.
WAGRAIN, Austria
Locul al doilea e ocupat tot de un sat din Austria. Cu peisajele sale idilice, Wagrain e adesea prezent pe felicitarile de Craciun. De asemenea, acest sat e singura destinatie din Austria care a primit din partea forurilor internationale premiul pentru turism sustenabil.
MESTIA, Georgia
Situat la o altitudine de 1500 metri, satul Mestia e cunoscut ca centru pentru turismul montan. De asemenea, aici se afla Muzeul Svaneti de Istorie si Etnografie, care se mandreste cu o colectie de artefacte rare din toata regiunea. Odata sositi in Mestia, turistii pot face trasee pana la ghetarii din apropiere sau lacurile din vecinatate.
SAURIS-ZAHRE, Italia
Cufundat in Alpii Carnici, satul italian Sauris e situat la o altitudine de 1400 de metri. Localitatea e semi-izolata, astfel ca isi pastreaza traditiile si cultura de secole. Stilul arhitectonic s-a pastrat, la fel si limba straveche, Sauris.
CASTELO NOVO, Portugalia
Construit acum 800 de ani, Castelo Novo din Portugalia adaposteste importante vestigii arheologice din zona – Baile Romane de la Quinta do Ervedal si o asezare fortificata, datand din epoca de Bronz. De asemenea, aici se face turism sustenabil. Turistii au la dispozitie 5 autovehicule electrice.
Monica