Rusia recrutează în Transnistria pentru războiul din Ucraina

In Stiri externe de ultima ora

Jurnalişti de la publicaţia Deschide.md din Chişinău au reuşit să probeze că avertismentele lansate de Statul Major al armatei ucrainene şi de către serviciile secrete britanice potrivit cărora Rusia ar încerca să recruteze tineri în Transnistria pentru a compensa pierderile suferite în urma invaziei în Ucraina nu sunt fără temei.

Ei au reuşit să probeze că trupele ruse din aşa-zisul Grup operativ – care staţionează ilegal pe teritoriul Republicii Moldova, conform Chişinăului – îi ademenesc pe tinerii din Republica Moldova să se înroleze prin contract în cadrul forţelor armate ruse.

Ancheta a demarat după ce redacţia a intrat în posesia unei imagini cu un anunţ afişat în satul Corjova, în care sub “oferta de muncă” erau indicate două numere de telefon la care doritorii puteau apela pentru a afla detalii.

Un reporter de la Deschide.md s-a dat drept un tânăr dornic să se înroleze în armata rusă şi a aflat că înrolarea sa este discutabilă întrucât nu are cetăţenie rusă.

Citeste si aceasta stire:  Britanicii intră pe 5G şi se leapădă de Huawei

Locuitorii din regiunea transnistreană au, de obicei, şi cetăţenia Republicii Moldova pe lângă cea rusă. Din aceasta cauză jurnaliştilor de la Deschide.md li s-a părut “ciudată” insistenţa “angajatorului” ca persoanele recrutate să aibă doar cetăţenia rusă, mai ales în contextul în care anunţul a fost plasat în Corjova, localitate aflată sub administraţia Chişinăului, în care locuiesc cetăţeni moldoveni.

În armata rusa din Transnistria atât în cadrul GOTR, cât şi în cadrul misiunii de menţinere a păcii, majoritatea militarilor sunt cetăţeni din stânga Nistrului, cu dublă sau chiar triplă cetăţenie.

În urma unei verificări, Deschide.md a stabilit că deţinătorul numărului de telefon din anunţul din Corjova este un oarecare Vladimir Salamatkin. O simplă căutare pe internet a scos la iveală un articol din 2017 din presa de la Tiraspol, unde Salamatkin este prezentat drept comandantul unui regiment din cadrul Grupului Operativ de Trupe Ruse (GOTR), potrivit Deschide.md.

You may also read!

Tentativa de asasinare a lui Trump: Secret Service isi recunoaste esecul

Directoarea Kimberly Cheatle a fost audiata de o comisie din Congres, la cererea republicanilor, care vor lamuriri legate de

Read More...

Esec total: Kamala Harris a incercat sa-i convinga pe sponsori sa reia platile

O video-conferinta, la care vicepresedintele SUA, Kamala Harris, a incercat sa-i convinga pe marii donatori ai partidului Democrat sa

Read More...

Numaratoarea inversa pentru Jocurile Olimpice de Vara de la Paris

Instalarea sportivilor în satul olimpic, ultimele pregătiri pe malurile Senei, începerea reuniunii Comitetului Executiv al CIO: familia olimpică se

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro