Slovacii au ales prima femeie președinte

In Stiri externe de ultima ora

O avocată de formație liberală, Zuzana Caputova, a devenit prima femeie preşedinte al Slovaciei. Potrivit rezultatelor celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, Caputova a obţinut 58,38% din voturi, iar adversarul său, Maros Sefcovic, – 41, 61% din voturi. La scurt timp de la publicarea primelor rezultate, Zuzana Caputova a lansat un apel slovacilor la unire.
“Pentru mine, aceste alegeri au dovedit că poţi câştiga fără să îţi ataci adversarul şi cred că această tendinţă se va confirma în cursul alegerilor pentru Parlamentul European şi legislativelor slovace de anul viitor”, a declarat Caputova.

“I-am telefonat d-nei Caputova ca să o felicit pentru victorie. I-am trimis un buchet de flori pentru că prima femeie preşedinte al Slovaciei merită un buchet”, a declarat adversarul acesteia, Maros Sefcovic, care și-a recunoscut înfrângerea.
Premierul slovac Peter Pellegrini a comentat rezultatul alegerilor şi-a exprimat speranţa într-o “cooperare constructivă” cu noul şef al statului.
Experții sunt de părere că victoria detaşată obţinută de Zuzana Caputova se poate explica printr-un val de nemulţumire populară faţă de actuala putere după asasinarea jurnalistului de investigaţii Jan Kuciak şi a logodnicei acestuia anul trecut.
Ziaristul se pregătea să publice un articol despre presupuse legături între oameni politici slovaci şi mafia italiană.

Citeste si aceasta stire:  Șoc la Londra! Premierul May oferă un al doilea referendum pentru Brexit!

You may also read!

Ion Iliescu vorbește despre relațiile ruso-române într-un interviu pentru Itar-Tass

Fostul președinte Ion Iliescu este de părere că normalizarea relațiilor cu Rusia va ajuta România să rezolve problemele din

Read More...

Bank of China vine în România

Bank of China, cea de a patra instituţie bancară din lume, îşi va inaugura luni, 16 decembrie, sucursala din

Read More...

Razboiul gazelor dintre Rusia-Ucraina poate duce la scumpiri in Romania

Rusia si Ucraina negociaza de multa vreme un nou acord privind tranzitul gazului rusesc spre Europa. Pana acum, fara

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora