Slovacii au ales prima femeie președinte

In Stiri externe de ultima ora

O avocată de formație liberală, Zuzana Caputova, a devenit prima femeie preşedinte al Slovaciei. Potrivit rezultatelor celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, Caputova a obţinut 58,38% din voturi, iar adversarul său, Maros Sefcovic, – 41, 61% din voturi. La scurt timp de la publicarea primelor rezultate, Zuzana Caputova a lansat un apel slovacilor la unire.
“Pentru mine, aceste alegeri au dovedit că poţi câştiga fără să îţi ataci adversarul şi cred că această tendinţă se va confirma în cursul alegerilor pentru Parlamentul European şi legislativelor slovace de anul viitor”, a declarat Caputova.

“I-am telefonat d-nei Caputova ca să o felicit pentru victorie. I-am trimis un buchet de flori pentru că prima femeie preşedinte al Slovaciei merită un buchet”, a declarat adversarul acesteia, Maros Sefcovic, care și-a recunoscut înfrângerea.
Premierul slovac Peter Pellegrini a comentat rezultatul alegerilor şi-a exprimat speranţa într-o “cooperare constructivă” cu noul şef al statului.
Experții sunt de părere că victoria detaşată obţinută de Zuzana Caputova se poate explica printr-un val de nemulţumire populară faţă de actuala putere după asasinarea jurnalistului de investigaţii Jan Kuciak şi a logodnicei acestuia anul trecut.
Ziaristul se pregătea să publice un articol despre presupuse legături între oameni politici slovaci şi mafia italiană.

Citeste si aceasta stire:  Cel mai căutat om din Marea Britanie a fost prins în România

You may also read!

Lanț de scandaluri de coruptie in clasa politica romaneasca

Cu doar cateva luni inainte de alegeri, PNL si PSD se confrunta cu scandaluri de coruptie care le zdruncina

Read More...

Zelenski are un rival redutabil si vrea sa scape de el: Valeri Zalujnîi

Zalujnîi este comandantul sef al armatei ucrainene si un critic al presedintelui Volodimir Zelenski. De asemenea, este un adversar

Read More...

Controale si amenzi la magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat intreg lanțul de 23 de magazine, din România, apartinând operatorului economic

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora