Slovacii au ales prima femeie președinte

In Stiri externe de ultima ora

O avocată de formație liberală, Zuzana Caputova, a devenit prima femeie preşedinte al Slovaciei. Potrivit rezultatelor celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, Caputova a obţinut 58,38% din voturi, iar adversarul său, Maros Sefcovic, – 41, 61% din voturi. La scurt timp de la publicarea primelor rezultate, Zuzana Caputova a lansat un apel slovacilor la unire.
“Pentru mine, aceste alegeri au dovedit că poţi câştiga fără să îţi ataci adversarul şi cred că această tendinţă se va confirma în cursul alegerilor pentru Parlamentul European şi legislativelor slovace de anul viitor”, a declarat Caputova.

“I-am telefonat d-nei Caputova ca să o felicit pentru victorie. I-am trimis un buchet de flori pentru că prima femeie preşedinte al Slovaciei merită un buchet”, a declarat adversarul acesteia, Maros Sefcovic, care și-a recunoscut înfrângerea.
Premierul slovac Peter Pellegrini a comentat rezultatul alegerilor şi-a exprimat speranţa într-o “cooperare constructivă” cu noul şef al statului.
Experții sunt de părere că victoria detaşată obţinută de Zuzana Caputova se poate explica printr-un val de nemulţumire populară faţă de actuala putere după asasinarea jurnalistului de investigaţii Jan Kuciak şi a logodnicei acestuia anul trecut.
Ziaristul se pregătea să publice un articol despre presupuse legături între oameni politici slovaci şi mafia italiană.

Citeste si aceasta stire:  Parlamentul European: Ungaria nu mai este o democrație

You may also read!

Anchetă privind ransomware-ul “Umbrella” în Europa: un suspect a fost arestat în România

Un suspect a fost arestat în România și urmează să fie predat Franței în cadrul unei anchete privind atacurile

Read More...

UE aprobă interzicerea bisfenolului A în materialele care intră în contact cu produsele alimentare

Ținând seama de cele mai recente dovezi științifice și în vederea protejării sănătății cetățenilor și a asigurării celor mai

Read More...

Controale in salile de jocuri de noroc

Campania națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro