Studentii au castigat: nu au nevoie de certificat COVID pentru cursuri sau acces in camin

In Stiri din educatie de ultima ora

Decizie definitiva : Curtea de Apel Suceava a decis ca accesul studentilor nu poate fi conditionat de vaccinare, testare sau trecerea prin boala, asa cum impusese, abuziv, Universtiatea de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie din Targu Mures.

Curtea de Apel Suceava a mentinut decizia Tribunalului Suceava care a suspendat la cererea Ligii Studenților (LS IAȘI) si a cinci studenti ai Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș (UMFST) deciziile instituției de invatamant prin care aceasta a conditionat accesul studentilor la activitatea didactica si in caminele universitatii de vaccinare, testare anti-covid sau de trecerea prin boala. Decizia este definitiva si confirma faptul ca exista o indoiala rezonabila, vadita, asupra legalitatii actelor emise de Universitate si intareste opinia juridica pe care Liga Studenților (LS IAȘI) a sustinut-o constant, anume ca universitatile nu pot conditiona accesul studentilor in baza certificatului verde si ca hotararile de guvern privitoare la prelungirea stării de alertă nu au nicio aplicabilitate în acest sens. Mai mult, decizia instanței confirmă inclusiv îndoiala rezonabilă cu privire la legalitatea obligativității de a purta mască în spațiile interioare ale universității, fiind suspendate inclusiv normele prin care a fost impusă această obligație. Totodată, Liga Studenților (LS IAȘI) solicită în continuare demisia de onoare a conducerii Ligii Studenților din Targu Mureș (LSTGM) pentru faptul că au susținut pană în ultimul moment deciziile universității, cu scopul de a decredibiliza demersurile realizate de studenții nedreptățiți de catre UMFST. Universitatea si-a întemeiat recursul, printre altele, pe susținerea acordata de LSTGM conducerii institutiei in aceasta speta. Reamintim ca reprezentantii Ligii Studentilor din Târgu Mureș (LSTGM) au pornit o campanie de bullying pe rețelele de socializare și pe grupurile interne de discutii împotriva studentilor care au contestat din toamna deciziile UMFST. La unele cămine studențești s-au afișat liste cu studenții nevaccinați cu scop de „umilire publică” (public shaming).

Citeste si aceasta stire:  Romania - tara cu cel mai corupt sistem de invatamant din UE

Monica

 

You may also read!

Rusia a tăiat curentul Finlandei

Rusia a sistat vineri noaptea exportul de energie electrică pentru Finlanda, a anunţat sâmbătă operatorul reţelei naţionale finlandeze, conform

Read More...

Rusia a amplasat sisteme de apărare antiaeriană pe Insula Șerpilor

Rusia a desfăşurat în Insula Şerpilor sisteme de apărare antiaeriană de tipul "Tor-M2" şi "Panţîri", a declarat vineri purtătorul

Read More...

Sorin Oprescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora