Surse din justiție: Laura Codruța Kovesi a fost plasată sub control judiciar

In Stiri de actualitate din Romania

Fosta şefă a Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruţa Kovesi, a fost plasată sub control judiciar într-un dosar în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă. Procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) o cercetează în legătură cu aducerea în ţară a fostului director al Fondului Național de Investiții, Nicolae Popa.
Laura Codruța Kovesi a fost audiată mai bine de şase ore la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție și la ieșirea de la audieri a declarat că i s-a interzis să vorbească cu presa.
“În acest moment, am interdicţie de a vorbi cu presa despre dosarul pentru care am fost astăzi citată. Nu am voie să vă spun absolut nimic din ceea ce s-a întâmplat aici, astăzi, şi nici cu privire la acest dosar. Cred că e o măsură de a-mi închide gura, de a nu mai spune ce se întâmplă, este o măsură de a ne hărţui în continuare pe toţi cei din sistemul judiciar care ne-am făcut treaba. După cum se ştie, sunt într-o procedură internaţională, în care am ieşit prima. Probabil că disperarea unora că voi putea ocupa acea funcţie a ajuns la anumite cote şi din acest motiv eu nu mai am voie să vorbesc cu presa”, a declarat Kovesi.
Dosarul contra fostei șefe DNA a fost deschis în decembrie 2018, ca urmare a unei sesizări din partea fostului deputat PSD Sebastian Ghiţă. Acesta a fugit din România în Serbia, după ce a fost trimis în judecată pentru corupție. El a declarat că în 2011 Laura Codruța Kovesi i-a cerut să plătească 200.000 de euro pentru aducerea lui Nicolae Popa cu avionul din Indonezia.

You may also read!

Lanț de scandaluri de coruptie in clasa politica romaneasca

Cu doar cateva luni inainte de alegeri, PNL si PSD se confrunta cu scandaluri de coruptie care le zdruncina

Read More...

Zelenski are un rival redutabil si vrea sa scape de el: Valeri Zalujnîi

Zalujnîi este comandantul sef al armatei ucrainene si un critic al presedintelui Volodimir Zelenski. De asemenea, este un adversar

Read More...

Controale si amenzi la magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat intreg lanțul de 23 de magazine, din România, apartinând operatorului economic

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora