Tipuri de elevatoare auto și cum îl alegi pe cel potrivit pentru tine

In Stiri auto de ultima ora
laurel-and-michael-evans-c-KDq7nxVdQ-unsplash

Ascensoarele pentru vehicule pot fi una dintre cele mai importante investiții pe care le poți face pentru service-ul tău auto sau garaj. Dar, cu piața plină de mărci și modele, alegerea celui potrivit poate fi dificilă pentru începători.

Acesta este motivul pentru care am alcătuit aceste descrieri detaliate ale lifturilor noastre preferate. De la cele cu două coloane la patru coloane și chiar și tip foarfecă, vei găsi toate informațiile relevante.

Ce este un ascensor pentru vehicule?

Un elevator pentru vehicule este unul dintre cele mai importante elemente a majorității spațiilor de service și reparații. Ele fac parte integrantă din sarcinile de întreținere și reparare a vehiculelor. Folosite de mai multe ori pe zi decât orice alt echipament, ascensoarele sunt echipamente care ar trebui să fie în fiecare service auto.

Nevoia pieței de producție de ascensoare a condus la multe tipuri diferite de ascensoare, toate care deservesc diferitor tipuri de service-uri, precum și de clienți. Marca la care decizi să mergi este deschisă pentru discuții, dar deocamdată, iată diferitele tipuri de ascensoare și utilizările acestora.

  1. Ascensor cu două coloane

Este adesea cunoscut ca fiind cel mai comun tip de ascensor auto. Ascensoarele cu două coloane sunt recunoscute pentru cei doi stâlpi robuști și brațele de stabilizare și de susținere. Ascensoarele cu două coloane sunt o alternativă mai rentabilă pentru service-urile mici sau amatorii care încep să intre în industria reparațiilor.

Citeste si aceasta stire:  Fiul lui Ilie Dumitrescu a fost prins drogat la volan

De asemenea, sunt grozave având în vedere amprenta mică pe care o lasă în garaj, pentru a economisi spațiu.  Acum, există și diferite tipuri de ascensoare cu două coloane, așa că este important să cunoști diferența dintre ele. Pentru început, ascensoarele cu două coloane pot fi simetrice, asimetrice sau versimetrice.

Ascensoarele simetrice sunt mai ușor de identificat, deoarece stâlpii lor se confruntă direct unul cu celălalt. Și ansamblurile de brațe de susținere susțin fiecare aproximativ 50% din sarcină. În timp ce ascensoarele asimetrice au brațe mobile care nu au aceeași lungime în față și în spate și chiar au un design de stâlp rotit. A treia opțiune disponibilă este ascensorul versimetric.

Acesta oferă utilizatorilor multivalența de a fi atât asimetric, cât și simetric simultan. Mulți susțin că lifturile versimetrice sunt două lifturi într-unul. Permițând operatorilor să găzduiască în mod corespunzător mașini, camioane și camionete, toate în același spațiu de service.

Alte tipuri de ascensoare cu două coloane includ ascensoarele aeriene și ascensoarele de podea. Ascensoarele aeriene au furtunul hidraulic și cablurile de egalizare care trec prin partea de sus a ascensorului. În timp ce astfel de cabluri rulează pe partea inferioară în lifturile  de podea.

Citeste si aceasta stire:  Restrictii la benzinariile din Ungaria

În ciuda diferențelor dintre lifturile cu două coloane, toate sunt perfecte pentru întreținerea vehiculelor mai ușoare și ocupă foarte puțin spațiu. Dacă ai un garaj mai mare și cauți să deservești camioane sau vehicule mai mari, lifturile cu două coloane ar putea să nu fie soluția. Aceste ascensoare necesită, de asemenea, mai multă atenție la detalii pentru a ajunge la punctele de ridicare desemnate pentru vehicule.

  1. Ascensor cu patru coloane

Pentru majoritatea ridicării vehiculelor grele, sunt șanse să ai nevoie un ascensor cu patru coloane. Aceste ascensoare pot avea capacități mai mari în comparație cu ascensoarele cu două coloane, datorită coloanelor de sprijin suplimentare. Ascensoarele cu patru coloane sunt ușor de utilizat și au o gamă mai largă de clienți.

Dar sunt deosebit de populare în rândul pasionaților. Acest lucru se datorează faptului că aceste ascensoare nu au nevoie de ancore de podea. Dar, există și defecte la ascensoarele cu patru coloane. Cel mai evident este că, dacă intenționezi să utilizezi acest tip de lift pentru service-ul tău, vei dori, de asemenea, să investești în cricuri de punte glisante pentru a ridica respectivele roți de pe podea.

Citeste si aceasta stire:  Constructorii auto pregătesc limitatoare de viteză pentru toate maşinile ieşite din fabrici

Cu lifturile cu patru coloane, obții și varietate, precum și capacitate de ridicare. Acest lucru restrânge destul de mult căutarea la un grup de greutate mai specific.

Primul tip de lift cu patru coloane este liftul frontal deschis, care vine fără bară transversală frontală. Permițând operatorilor să intre și să iasă cu ușurință de sub vehicul. Acest lucru face ca reglarea front-end să fie rapidă și fără probleme.

A doua opțiune este liftul cu patru coloane închis, ceea ce înseamnă că partea din față a liftului are bara menționată mai sus în față. Totul depinde de tipul de lucru pe care îl vei efectua la vehiculele care vin în service-ul tău auto.

  1. Ascensor tip foarfecă

În funcție de configurația cilindrilor și a tijelor de ridicare, lifturile foarfecă pot fi fie cu acționare, fie cu lift cu patru brațe. Ascensoarele foarfecă sunt utilizate în mod obișnuit și pentru service-ul roților, unde nu este necesară ridicarea vehiculului la înălțimi mari.

Ascensoarele foarfecă pot fi, de asemenea, împărțite în trei grupuri: tip X, tip paralelogram și ascensoare cu pantograf.

You may also read!

Ce facem pentru un somn bun în timpul codului roșu de caniculă ?

Din cauza caniculei si noptile sunt tropicale. Temperatura, pe timpul noptii, depaseste 25 de grade, in multe zone si,

Read More...

A murit Ismail Kadare: prin opera sa, a combatut regimul comunist din Albania

Scriitorul, autor al unei lucrări monumentale sub tirania dictatorului Enver Hoxha, a decedat la Tirana. Avea 88 de ani.Sscriitorul

Read More...

Iulie va fi canicular

Cum va fi vremea in intervalul 1-8 iulie, potrivit prognozei realizate de Administratia Nationala de Meterologie.In perioada 1

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro