Un nou scandal de coruptie privind achizitia de măști medicale in pandemie

In Stiri de afaceri de ultima ora

100 de milioane de lire sterline profit! La atat se ridica, estimativ, castigul obtinut de o firma din Marea Britanie, care a vandut guvernului masti medicale in toiul pandemiei, firma avand legaturi cu o membra a Camerei Lorzilor si cu sotul acesteia.

Compania PPE Medpro a fost favorizata in obtinerea de contracte cu statul, pentru livrarea de masti medicale, in mai 2020, la putin timp dupa declararea pandemiei. Ca in toate celelalte tari, fiind criza medicala si stare de urgenta, guvernele nu au mai recurs la procedura standard de licitatie pentru achizitii publice. Iar firma PPE Medpro a obtinut de la guvernul britanic 200 de milioane de lire sterline pentru a a livra masti medicale. Conservatoarea Michelle Mone, membra in Camera Lorzilor a parlamentului britanic, a facut lobby agresiv pe langa ministri pentru ca PPE Medpro sa obtina aceste contracte. Mai mult decat atat, o a doua firma, in care este implicat sotul lui Michelle Mone, a primit nenumarate contracte cu statul in vremea pandemiei.

Citeste si aceasta stire:  3 motive pentru care ar trebui sa apelezi la o firma de paza

Au inceput sa iasa la iveala diverse malversatiuni financiare din timpul pandemiei, iar autoritatile britanice de ancheta au ajuns si la familia lui Michelle Mone. Impozantul conac pentru care ea il detine impreuna cu sotul ei (o resedinta cu 9 camera, pe zeci de hectare minutios ingrijite, cu spa, teren de tenis si heliopad) a fost perchizitionat de autoritati in primavara lui 2023, in cadrul anchetei legate de PPE Medpro.

Cazul PPE Medpro nu e izolat. Dupa scrie presa britanica, in timpul pandemiei a existat un asa-numit culoar VIP, prin care firmele avand legatura cu lumea politica au fost privilegiata in obtinerea contractelor.

Scandalul atarna greu pentru premierul Rishi Sunak. 2024 este an electoral, iar conservatorii sunt prabusiti in sondaje. Dezvaluirile privind profitul urias obtinut de o membra conservatoare a Camerei Lorzilor in vremea pandemiei sunt o noua piatra de moara de gatul premierului.

Monica

You may also read!

Inca mancam sanatos – cel putin asa arata o statistica europeana

Consumul de fructe si legume ecologice a devenit un concept la moda. Cu toate acestea, unele tari europene folosesc

Read More...

Duplicitatea americanilor: importa in continuare ingrasaminte din Rusia

Firmele cu specific agricol din Statele Unite continua sa importe cantitati uriase de ingrasaminte din Rusia, la mai bine

Read More...

Sute de studenti pro-palestinieni arestati in SUA

Campusurile universitare din Statele Unite au cazut in mainile studentilor sustinatori ai palestinienilor. Studentii vor ca universitatile sa renunte

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro