Un spion al Chinei în inima Europei. Era aproape să ajungă președinte al Comisiei Europene

In Stiri externe de ultima ora

Parlamentul European a început o anchetă internă la adresa unui membru de vază al Legislativului european, cehul Jan Zahradil. Acesta este cercetat în legătură cu posibilele sale conflicte de interese prin relația pe care o are cu China, scrie presa internațională.

Conservatorul Zahradil, care în urmă cu doi ani era candidatul Reformiștilor și Conservatorilor Europeni (ECR) pentru a deveni următorul președinte al Comisiei Europene, pare să nu aibă însă mari emoții pentru că are imunitate parlamentară.

Colegii săi parlamentari au început să își pună întrebări cu privire la Zahradil după ce politicianul ceh a devenit vizibil la conducerea grupului de prietenie UE-China, prin care se căuta stabilirea de relații frățești cu marele popor chinez.

Politicianul ceh a fost însă cel care a condus dar a și dizolvat grupul de prietenie la începutul acestui an, după ce nu a reușit să explice sumele primite ca sponsorizare din partea Chinei, în 2019. Site-ul Politico.eu i-a cerut lui Zahradil să ofere informațiile finanicare în numele dreptului la liberă informare și transparență, însă acesta a refuzat.

Citeste si aceasta stire:  A murit legenda televiziunii americane, Larry King

Prieten și cu comuniștii vietnamezi

Nu a fost pentru prima dată când Zahradil are probleme de transparență. Politico.eu a expus, în 2019, un alt conflict de interese al cehului în privința Vietnamului, dezvăluire care a dus la demisia politicianului de la conducerea grupului parlamentar ceh.

Un coleg parlamentar al lui Zahradil a spus despre activitățile acestuia că au demonstrat o crasă lipsă de integritate morală prin promovarea unor acțiuni în favoarea Vietnamului în Parlamentul European. Vietnamul s-a dovediat a fi însă cea mai mică problemă a omului politic de la Praga.Relațiile sale cu China, cele comerciale în special, atârnă greu asupra viitorului său politic, iar precedentul Vietnam pare să-i fi știrbit definitiv încrederea în fața colegilor săi. Cum era de așteptat, Zahradil nu a comentat acuzațiile care i se aduc.

You may also read!

Ursula Von Der Leyen l-a muștruluit pe Charles Michel după incidentul din Turcia

Scandalul ”Sofagate” din Turcia, de săptămâna trecută, când șefa Comisiei Europene a fost lăsată în picioare de președintele turc,

Read More...

O noua tragedie loveste spitalele din Romania : 3 morti la Victor Babes

Premierul Florin Cîţu a facut o declaratie de presa la orele 23. El cere o ancheta rapida si transparenta. La

Read More...

Miliardarul Jack Ma, amendat de Beijing cu o sumă colosală

Fondatorul platformei de comerț electronic Alibaba, miliardarul chinez Jack Ma a primit o amendă colosală din partea autorităților comuniste

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora