Sfaturi de la specialisti pentru persoanele care aplica la un credit. Despre importanta valorii DAE!

In Stiri din educatie de ultima ora
specialisti credite rapide

Atunci cand persoanele fizice sau juridice vor sa apeleze la un credit urgent de la o institutie financiar nebancara de nevoi personale, auto, ipotecar sau chiar cei care aplica pentru un card de credit trebuie sa se gandeasca la tot ceea ce implica aceasta creditare si ce trebuie sa aiba in vedere pentru a lua o decizie corecta in acest sens.

Cel mai important si mai bun criteriu de alegere a unui credit este DAE, nu rata dobanzii sau rata lunara. Acest lucru este explicat de catre specialisti prin faptul ca institutia creditoare, fie ca este vorba de banca sau de un IFN rapid, percep pentru acel imprumut un numar mai mare de comisioane sau taxe de valori mai mari. Cand se compara doua credite de la doua institutii diferite, clientii trebuie sa se asigure ca amandoua au aceeasi suma, perioada de rambursare si tip de dobanda, fixa sau variabila, in caz contrar comparatia nu este valida.

Citeste si aceasta stire:  Copiii revin in clase pe 8 februarie

Tipuri de credite si diferentierea lor

In cazul unui imprumut online cu dobanda variabila, aceasta este zilnic actualizata la toate institutiile nebancare in functie de indicii de referinta, la care va fi adaugata si marja bancii, fiza pe durata de creditare.

Conform CanCan, cei care sunt in cautarea unui credit de nefinantare trebuie sa tina cont tot de DAE, ca fiind cel mai relevant indicator pentru a vedea daca oferta noua de credit nebancar este mai buna decat cea actuala.

Cert este ca, indiferent de creditul ce se doreste accesat, inainte de a aplica la oricare din institutiile financiare nebancare de pe piata, imprumutatii trebuie sa se asigure ca au o rata lunara pe care si-o permit sa o plateasca pentru ca, in caz contrar, neachitarea la timp a imprumutului genereaza penalizari mari, pana la blocarea conturilor si inregistrarea intarzierii la Biroul de Credit.

In momentul in care imprumutatii vor fi priviti ca si rau platnici, cu siguranta le va fi mai greu sa acceseze o noua finantare in perioada de timp urmatoare. Sunt foarte multe aspecte de luat in vedere pentru accesarea unei finantari, una dintre cele mai importante fiind costul total al imprumutului respectiv.

Citeste si aceasta stire:  Escrocherie informatica: un site promite subiectele de bac

Cum se compara DAE la imprumuturi acordate de institutii financiare diferite?

Atunci cand se analizeaza ofertele de creditare ale mai multor institutii financiar nebancare si cei care le doresc, urmaresc sa determine care este varianta care ii avantajeaza cel mai bine, este important de calculat si avut in vedere nu doar rata dobanzii, ci si celelalte taxe, comisioane, precum si costuri percepute de unitatea financiara.

Asadar, este foarte important de stiut ca un imprumut este mai avantajos pentru persoanele debitoare, cu cat indicatorul DAE este mai mic. Este important ca toate produsele nebancare comparate sa aiba aceeasi suma si aceeasi perioada de rambursare, iar cei care le acceseaza sa nu fie indusi in eroare de dobanda diferita, pentru ca formula de calcul DAE, ia in considerare faptul ca dobanda variabila la momentul acordarii imprumutului ramane aceeasi pe toata durata acordarii creditului.

You may also read!

Ursula Von Der Leyen l-a muștruluit pe Charles Michel după incidentul din Turcia

Scandalul ”Sofagate” din Turcia, de săptămâna trecută, când șefa Comisiei Europene a fost lăsată în picioare de președintele turc,

Read More...

O noua tragedie loveste spitalele din Romania : 3 morti la Victor Babes

Premierul Florin Cîţu a facut o declaratie de presa la orele 23. El cere o ancheta rapida si transparenta. La

Read More...

Miliardarul Jack Ma, amendat de Beijing cu o sumă colosală

Fondatorul platformei de comerț electronic Alibaba, miliardarul chinez Jack Ma a primit o amendă colosală din partea autorităților comuniste

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora