Ursula von der Leyen a prezentat raportul despre starea UE

In Stiri externe de ultima ora

Eurodeputaţii au interpelat-o pe preşedinta Ursula von der Leyen cu privire la activitatea Comisiei din ultimul an şi la planurile sale viitoare, după ce aceasta a susţinut discursul anual privind starea Uniunii Europene.

Referindu-se la războiul împotriva Ucrainei, preşedinta Comisiei, Ursula von der Leyen, a declarat că “Putin va eşua, iar Europa va învinge” şi a adăugat că sancţiunile împotriva Rusiei “vor rămâne”. Von der Leyen a anunţat punerea la dispoziţie a 100 de milioane de euro pentru refacerea şcolilor ucrainene afectate, precum şi pentru includerea Ucrainei în spaţiul de roaming gratuit al UE şi în piaţa unică.

În ceea ce priveşte creşterea preţurilor la energie, Comisia va prezenta măsuri pentru ca statele membre să îşi reducă consumul de energie electrică şi va propune un plafon pentru veniturile întreprinderilor care produc energie electrică la un cost scăzut, pentru a mobiliza peste 140 de miliarde de euro pentru atenuarea impactul asupra cetăţenilor. Von der Leyen a anunţat, de asemenea, o reformă a pieţei energiei electrice şi a precizat în mod clar că Putin este singurul responsabil pentru actuala criză energetică şi pentru creşterea preţurilor.

Citeste si aceasta stire:  Legea Martiala aprobata in Ucraina, dupa incidentul cu Rusia

Legat de Conferinţa privind viitorul Europei, preşedinta von der Leyen a promis că grupurile de dezbatere ale cetăţenilor vor deveni acum o caracteristică obişnuită şi că a sosit momentul organizării unei convenţii europene.

Printre alte subiecte abordate de preşedinta Comisiei se numără combaterea ingerinţelor străine pentru protejarea democraţiilor europene, o cooperare mai strânsă cu ţări precum Chile, Mexic, Noua Zeelandă, Australia şi India, precum şi propuneri pentru un Fond european de suveranitate, o lege europeană privind materiile prime critice, o bancă europeană de hidrogen şi un pachet de ajutor pentru IMM-uri, după cum rezumă Parlamentul European pe site-ul său.

You may also read!

imagine-106-COVER

Când nu este de preferat să cumperi o anvelopă OEM

Autovehiculele sunt dotate de către producători cu anumite anvelope care corespund criteriilor tehnice de performanță și ecologie cerute de

Read More...

Ce facem pentru un somn bun în timpul codului roșu de caniculă ?

Din cauza caniculei si noptile sunt tropicale. Temperatura, pe timpul noptii, depaseste 25 de grade, in multe zone si,

Read More...

A murit Ismail Kadare: prin opera sa, a combatut regimul comunist din Albania

Scriitorul, autor al unei lucrări monumentale sub tirania dictatorului Enver Hoxha, a decedat la Tirana. Avea 88 de ani.Sscriitorul

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro