Vaccinarea anti-COVID va fi obligatorie in Grecia

In Stiri externe de ultima ora

Guvernul de la Atena va anunta peste cateva zile ca lucratorii din sanatate si cei din centrele de ingrijire batrani vor fi obligati sa se vaccineze.

Decizia guvernului de a introduce obligativitatea vaccinarii anti COVID vine dupa ce in Grecia au inceput sa creasca infectarile. Intr-o saptamana, numarul de cazuri noi a crescut cu 75 la suta, in mare parte din cauza variantei Delta.

Purtatoarea de cuvant al guvernului elen nu a putut sa precizeze daca vor fi obligate sa se vaccineze si alte categorii profesionale, sau doar personalul medical si cel din azilele de batrani sau alte institutii de ingrijire. “Guvernul a primit recomandari si informatii relevante de la comitetul national de bio-etica in privinta vaccinarii obligatorii pentru anumite categorii profesionale” – a declarat Antonia Peloni, purtatoare de cuvant a executivului de la Atena.

500 de euro, bonus vaccinare

O otelarie din Grecia ofera angajatilor 500 de euro prima daca se vaccineaza. Conducerea spune ca de abia incep sa se vada rezultate bune, dupa reluarea activitatii, si nu ar vrea ca un eventual val de infectii sa creeze din nou probleme. Cosmos Aluminium unde lucreaza aproape 200 de oameni are foarte multe comenzi si se teme ca oprirea productiei din cauza COVID, chiar daca ar fi vorba de o singura zi, ar insemna pierderi catastrofale. Asa ca salariatii care se vaccineaza primesc un bonus de 500 de euro. Multi dintre salariati sunt sceptici in privinta vaccinarii. La nivelul tarii, in jur de 38 la suta din populatie e complet vaccinata, iar guvernul nu mai stie ce stimulente sa mai dea, de la bani cash, la telefoane mobile pentru tineri, cu speranta ca, pana la toamna, acoperirea vaccinala va ajunge la 70 la suta.

Citeste si aceasta stire:  Rusia hărțuiește navele NATO în Marea Neagră

Italia a impus deja obligativitatea vaccinarii in sectorul medical si ingrijiri, iar cei care au refuzat vaccinarea au fost dati afara din serviciu. O discutie similara se poarta in Franta.

Monica

You may also read!

Mioara Costin, consiliera lui Cîţu, sacrificata pentru a stinge scandalul

Mioara Costin a fost eliberata din functie la cerere, in scandalul documentelor folosite in campania PNL. Decizia premierului Florin

Read More...
newsin

Cele mai bune scule pentru atelierul de tamplarie

Esti pasionat de tamplarie, dar in viata de zi ai cu totul si cu totul o alta meserie? Poti

Read More...
asigurare pentru camioane

Vestea soc care ii afecteaza pe soferii de camioane. Ce se intampla cu asigurarile

Una dintre cele mai importante firme de asigurari care activeaza in Romania, City Insurance, a anuntat ca renunta la

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora