Vânzările de Dacia, în ușor regres în Marea Britanie

In Stiri auto de ultima ora

Chiar înainte de începutul celei de a doua perioade de carantină, britanicii nu s-au mai grăbit să cumpere mașini noi, iar acest lucru s-a văzut în datele privind livrările de Dacia în Regatul Unit, potrivit agenției Reuters. Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au scăzut cu 1,61% în octombrie, la 140.945 unităţi, cel mai redus nivel din 2011 înregistrat într-o lună octombrie, ca efect al pandemiei de coronavirus (Covid-19), a anunţat joi Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit.

În octombrie, Dacia a vândut 1.252 vehicule pe piaţa britanică, în scădere cu 2,72% faţă de perioada similară din 2019, când a înmatriculat 1.287 unităţi.

Mercedes, pe primul loc

În topul celor mai bine vândute modele în octombrie se află Mercedes-Benz A-Class, Vauxhall Corsa, Ford Fiesta, Volkswagen Golf şi Ford Puma.

Cererea pentru vehicule electrice a crescut cu 195,2% în octombrie, în timp ce livrările de vehicule diesel şi pe benzină s-au redus cu 38,4% şi, respectiv, 21,3%.

Citeste si aceasta stire:  Taxa auto 2019 - o noua plata care se va aplica din primavara

SMMT, care se aşteaptă la un declin al livrărilor de 30% anul acesta, a cerut autorităţilor sprijin suplimentar pentru industria auto, inclusiv o posibilă schemă de subvenţii.

Vânzările de maşini noi în Regatul Unit au înregistrat un declin de 31% în primele zece luni din 2020, la 1,38 milioane de unităţi. În perioada ianuarie-octombrie 2020, Dacia a vândut pe piaţa britanică 17.686 de vehicule, în scădere cu 33,59% faţă de primele zece luni din 2019, când a înmatriculat 26.631 de unităţi.

Cererea pentru vehicule electrice a crescut cu 168,7%, în timp ce livrările de vehicule diesel şi pe benzină s-au redus cu 55,1% şi, respectiv, 38,9%. În topul celor mai bine vândute modele în perioada ianuarie-octombrie 2020 se află Ford Fiesta, Vauxhall Corsa, Volkswagen Golf , Ford Focus şi Mercedes-Benz A-Class.

Marea Britanie rămâne a doua mare piaţă auto din Europa, în urma Germaniei, dar înaintea Franţei, Italiei şi Spaniei.

You may also read!

Joe Biden devine, astăzi, al 46-lea președinte al Statelor Unite

Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, nu se va muta oficial la Casa Albă decât din data de 20

Read More...

Premierul Cîțu: școlile se redeschid pe 8 februarie

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat la postul de radio Europa FM că o decizie în privinţa redeschiderii şcolilor va

Read More...

Medicii din Wuhan recunosc: Ni s-a ordonat să mințim în privința coronavirusului

Apar noi dovezi despre mușamalizarea criminală ordonată de guvernanții comuniști de la Beijing în privința epidemiei de coronavirus. Postul

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora