Vânzările de Dacia, în ușor regres în Marea Britanie

In Stiri auto de ultima ora

Chiar înainte de începutul celei de a doua perioade de carantină, britanicii nu s-au mai grăbit să cumpere mașini noi, iar acest lucru s-a văzut în datele privind livrările de Dacia în Regatul Unit, potrivit agenției Reuters. Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au scăzut cu 1,61% în octombrie, la 140.945 unităţi, cel mai redus nivel din 2011 înregistrat într-o lună octombrie, ca efect al pandemiei de coronavirus (Covid-19), a anunţat joi Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit.

În octombrie, Dacia a vândut 1.252 vehicule pe piaţa britanică, în scădere cu 2,72% faţă de perioada similară din 2019, când a înmatriculat 1.287 unităţi.

Mercedes, pe primul loc

În topul celor mai bine vândute modele în octombrie se află Mercedes-Benz A-Class, Vauxhall Corsa, Ford Fiesta, Volkswagen Golf şi Ford Puma.

Cererea pentru vehicule electrice a crescut cu 195,2% în octombrie, în timp ce livrările de vehicule diesel şi pe benzină s-au redus cu 38,4% şi, respectiv, 21,3%.

Citeste si aceasta stire:  Ford nu renunță la radioul AM pe modelele noi

SMMT, care se aşteaptă la un declin al livrărilor de 30% anul acesta, a cerut autorităţilor sprijin suplimentar pentru industria auto, inclusiv o posibilă schemă de subvenţii.

Vânzările de maşini noi în Regatul Unit au înregistrat un declin de 31% în primele zece luni din 2020, la 1,38 milioane de unităţi. În perioada ianuarie-octombrie 2020, Dacia a vândut pe piaţa britanică 17.686 de vehicule, în scădere cu 33,59% faţă de primele zece luni din 2019, când a înmatriculat 26.631 de unităţi.

Cererea pentru vehicule electrice a crescut cu 168,7%, în timp ce livrările de vehicule diesel şi pe benzină s-au redus cu 55,1% şi, respectiv, 38,9%. În topul celor mai bine vândute modele în perioada ianuarie-octombrie 2020 se află Ford Fiesta, Vauxhall Corsa, Volkswagen Golf , Ford Focus şi Mercedes-Benz A-Class.

Marea Britanie rămâne a doua mare piaţă auto din Europa, în urma Germaniei, dar înaintea Franţei, Italiei şi Spaniei.

You may also read!

Marcel Ciolacu in SUA

In vizita peste Ocean, accentul cade pe cooperarea economica si militara, precizeaza Palatul Victoria. Premierul  discuta cu partenerii americani despre

Read More...

Noi minciuni din timpul vaccinarii – firma Pfizer data in judecata de procuratura din Texas

Compania Pfizer a fost data in judecata de Procurorul-General al Statului Texas, Ken Paxton. Acesta acuza firma Pfizer ca

Read More...

Perchezitii acasa si la biroul fugarului Chereches, primarul orasului Baia Mare

Politistii Serviciului de Investigatii Criminale Maramurea au efectuat cinci percheziții domiciliare, în municipiul Baia Mare, in dosarul lui Catalin

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora