Variola maimutei se extinde in Europa

In Stiri din sanatate de ultima ora

Elvetia a anuntat primul caz de infectare. In Europa, cele mai multe cazuri sunt in Spania. 30 de barbati au fost testati pozitiv, iar alte zeci de persoane asteapta rezultatele analizelor.

Autoritatile sanitare au depistat principalul focar, o sauna din Madrid pe care au inchis-o. In Germania, sunt cel putin 3 cazuri, iar ministerul sanatatii avertizeaza ca pot sa apara noi cazuri. Norvegia a inceput sa testeze mai multe persoane in Oslo, dupa ce un strain care a vizitat capitala a facut variola maimutei la intoarcerea acasa. Nu se precizeaza din ce tara era.

A aparut primul caz si in Israel. Un barbat de 30 si ceva de ani, care a revenit dintr-o calatorie in Europa de vest. In prezent, barbatul e in carantina, iar forma bolii e una usoara.

Variola maimutei e cauzata de un virus inrudit cu variola, dar provoaca imbolnaviri mai putin severe, iar riscul de infectie e destul de scazut.

Este prezent mai ales in zone indepartate din tarile din vestul Africii, in vecinatatea padurilor tropicale. Exista doua tulpini principale ale virusului : vest-african si central-african.

Citeste si aceasta stire:  Care sunt cele mai frecvente afecțiuni de care suferă bătrânii și ce tratamente există

Simptome initiale

La debutul bolii, apar febra, dureri de cap, edeme, dureri de spate si dureri musculare. Imediat dupa instalarea febrei, apar eruptii pe piele, de regula pe fata mai intai. Apoi, eruptia se extinde in alte zone ale corpului, cel mai des pe palme si talpi. Eruptia provoaca mancarimi, dureri, trece prin diverse faze, dupa care se formeaza coji. Leziunile pot lasa cicatrici. Boala dureaza intre 14 si 21 de zile.

Cum se ia

Riscul de infectare e relativ scazut, tinand cont ca se ia in primul rand prin contact fizic apropiat. Virusul variolei maimutei poate intra in organism prin leziuni ale pielii, tractorul respirator sau prin ochi, nas sau gura. Se poate lua si de la animale infectate (maimute, sobolani si veverite) sau prin obiecte contaminate, cum ar fi lenjeria de pat sau  imbracamintea.  ​

Monica

You may also read!

ISIS publica fotografii despre care afirma ca sunt ale atacatorilor de la Moscova

Gruparea Stat Islamic – ISIS – care a revendicat sangerosul atentat de la periferia Moscovei, a publicat o fotografie

Read More...

Printesa Kate face tratament pentru cancer

Dupa saptamani de speculatii privind disparitia printesei Kate din spatiul public, apar primele informatii oficiale: intr-un video emotionant, printesa

Read More...
pompa de caldura aer apa

Ce sunt pompele de căldură și cât de eficiente sunt în încălzirea și răcirea locuinței?

Pompele de căldură sunt soluții eficiente și sustenabile pentru confort termic și reprezintă o tehnologie inovatoare în domeniul încălzirii

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro