Ranitidina, retrasa masiv de pe piata

In Stiri din sanatate de ultima ora

Autoritatile sanitare din Canada si Uniunea Europeana atrag atentia ca in unele medicamente din clasa ranitidinei – pentru arsuri la stomac – a fost depistata o substanta cancerigena.

Mai multe companii farmaceutice – Novartis AG Sandoz , Sanis Health Inc, Apotex Inc, Sivem Pharmaceuticals ULC – au anuntat ca opresc distributia de ranitidina. In plus, in America de Nord si Uniunea Europeana au fost retrase unele versiuni de Zantac – cunoscut si sub numele generic de ranitidina. Zantac, precum si alte produse din clasa ranitidinei, se vand si in Romania.

Autoritatile canadiene au anuntat ca alte patru companii retrag ranitidina de pe piata.

In unele medicamente a fost descoperit un agent carcinogen

Companiile farmaceutice au anuntat ca in unele loturi din aceste medicamente s-a depistat un agent despre care se crede ca ar putea sa provoace cancer – NDMA sau N-Nitrosodimetilamina – peste limitele admise. Agentia Federala a Medicamentelor din SUA si Agentia Europeana a Medicamentului au anuntat ca analizeaza nivelul NDMA din Zantac si din medicamentele generice pentru a stabili daca prezinta vreun risc pentru pacienti.

Citeste si aceasta stire:  Ochelaristii sunt mai feriti de COVID ?

Milioane de oameni iau ranitidina

Ranitidina este folosita la scara larga in toata lumea, pentru arsuri la stomac, probleme gastro-intestinale si discomfort. In unele tari se vinde numai cu reteta. Potrivit autoritatilor germane de resort, unele tari din Uniunea Europeana retrag de la vanzare ranitidina care contine un ingredient activ fabricat de un producator din India, Saraca Laboratories Ltd.

Monica

You may also read!

Anchetă privind ransomware-ul “Umbrella” în Europa: un suspect a fost arestat în România

Un suspect a fost arestat în România și urmează să fie predat Franței în cadrul unei anchete privind atacurile

Read More...

UE aprobă interzicerea bisfenolului A în materialele care intră în contact cu produsele alimentare

Ținând seama de cele mai recente dovezi științifice și în vederea protejării sănătății cetățenilor și a asigurării celor mai

Read More...

Controale in salile de jocuri de noroc

Campania națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro