In curand, cine nu face a treia doza, ramane fara certificatul COVID

In Stiri din sanatate de ultima ora

Presedintele Emmanuel Macron a anuntat ca varstnicii de peste 65 de ani care nu se vaccineaza cu a treia doza vor ramane fara certificatul COVID. De asemenea, Franta a dat unda verde vaccinarii tuturor celor de peste 40 de ani, incepand de luna viitoare.

Si in Grecia cei trecuti de 60 de ani, care nu isi fac booster-ul nu vor mai beneficia de Certificatul COVID. Documentul isi pierde valabilitatea daca nu posesorul nu va avea dovada ca si-a facut doza a treia. In Austria, certificatul de vaccinare expira automat la 9 luni de la ultima doza. Asadar, cei care vor sa beneficieze in continuare de privilegiile vaccinatilor vor trebui sa se vaccineze din nou.

In Statele Unite ale Americii, autoritatile medicale au extins dozele booster la toti adultii care s-au vaccinat acum cel putin sase luni. Este vorba despre cei carora li s-a administrat vaccinul Pfizer sau Moderna. In cazul inoculatilor cu Johnson & Johnson – monodoza – rapelul se face la doua luni.

Citeste si aceasta stire:  Nereguli ingrijoratoare la Spitalul Universitar din Bucuresti

Practic, peste tot in lume se schimba definitia vaccinarii cu schema completa

Din cauza ca, in cateva luni, protectia oferita de vaccin scade, iar varianta Delta este mai problematica, e nevoie de doza suplimentara de vaccin – asa-numitul booster. In aceste conditii, in curand, cei vaccinati doar cu doua doze (Pfizer sau Moderna) vor deveni nevaccinati, daca nu isi fac si doza a treia.  Daca initial “complet vaccinat” insemna doua doze de Pfizer, Moderna sau AstraZeneca, ori una de Johnson, acum definitia vaccinarii complete se modifica, pentru a include si a treia doza.

Israelul se pregateste de a patra doza

Israelienii sunt cei mai vaccinati de pe planeta, in privinta dozelor; nici nu au terminat bine cu doza a treia ca deja fac pregatiri pentru a patra doza. Asta pentru ca cele trei doze administrate deja par sa nu aiba efectul scontat si numarul de imbolnaviri COVID creste din nou in Israel. De altfel, guvernul israelian recunoaste ca, cel mai probabil, asa va fi de acum inainte: oamenii se vor vaccina anti COVID de cel putin doua ori pe an.

Citeste si aceasta stire:  Avertisment in Franta in legatura cu un medicament anti-chelie, care e si in Romania

Monica

You may also read!

Inca mancam sanatos – cel putin asa arata o statistica europeana

Consumul de fructe si legume ecologice a devenit un concept la moda. Cu toate acestea, unele tari europene folosesc

Read More...

Duplicitatea americanilor: importa in continuare ingrasaminte din Rusia

Firmele cu specific agricol din Statele Unite continua sa importe cantitati uriase de ingrasaminte din Rusia, la mai bine

Read More...

Sute de studenti pro-palestinieni arestati in SUA

Campusurile universitare din Statele Unite au cazut in mainile studentilor sustinatori ai palestinienilor. Studentii vor ca universitatile sa renunte

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro