Scandalul apei minerale purificată ilegal

In Stiri din sanatate de ultima ora

Presa franceza a publicat o ancheta legata de practici frauduloase si înșelăciune în ceea ce privește compoziția apei îmbuteliate și practici frauduloase. Pe banca acuzaților se află grupul Alma și gigantul Nestlé.

Cristaline, Vittel, Perrier, Contrex, aceste marci de apa imbuteliata, unele dintre ele cunoscute si in Romania, sunt de mult timp un punct de referinta pentru francezi. Asta pana la ancheta realizata de Le Monde si echipa de jurnalisti de investigatii de la Radio France.

Cele doua institutii media dezvaluie practici frauduloase in toate fabricile de apa imbuteliata detinute de Nestlé (Vittel, Perrier, San Pellegrino, Hépar etc.), precum si in cadrul grupului Alma (Cristale, St-Yorre etc.). Este vorba despre utilizarea unor tratamente ale apei neconforme, inclusiv injectarea de sulfat de fier, dioxid de carbon industrial, expunerea la lumina UV si practici de microfiltrare sub pragurile autorizate de lege.

Companiile justifica aceste practici prin necesitatea de a mentine siguranta apei imbuteliate, ale carei surse nu sunt scutite de incalzirea globala si sunt poluate in mod regulat. Da, dar iata care este problema: dupa atatea tratamente, apa imbuteliata nu se mai distinge cu adevarat de apa de la robinet. Singura diferenta e … prețul!

Citeste si aceasta stire:  Epidemia de rujeola face noi victime

Guvernul francez stie din 2021

Dupa o mea culpa orchestrata de Nestlé in urma unei anchete privind practicile grupului Alma, in februarie 2023 a fost organizata o reuniune interministeriala, la finalul careia gigantul elvetian a primit posibilitatea de a urmari unele dintre aceste practici neconforme. Acest lucru a starnit ingrijorari cu privire la transparenta si reglementarea guvernamentala.

Ancheta administrativa care a urmat a dezvaluit ca aproape o treime dintre marcile de apa imbuteliata (suta la suta marcile Nestlé) recurgeau la tratamente neconforme. Autorii raportului avertizeaza ca aceasta cifra este probabil o subestimare considerabila, avand in vedere numeroasele camuflari si manipulari deliberate folosite pentru a insela inspectorii sanitari.

Desi Nestlé a sustinut de atunci ca a suspendat diverse sonde si a retras anumite metode de tratamente, raman intrebari cu privire la siguranta actuala a apei minerale pentru sanatate.

Monica

You may also read!

Lanț de scandaluri de coruptie in clasa politica romaneasca

Cu doar cateva luni inainte de alegeri, PNL si PSD se confrunta cu scandaluri de coruptie care le zdruncina

Read More...

Zelenski are un rival redutabil si vrea sa scape de el: Valeri Zalujnîi

Zalujnîi este comandantul sef al armatei ucrainene si un critic al presedintelui Volodimir Zelenski. De asemenea, este un adversar

Read More...

Romania pune pauza in finantarea agentiei ONU pentru palestinieni

12 dintre angajatii acestei agentii ONU sunt acuzati de implicarea in atacul terorist comis de Hamas in Israel pe

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora