Sanatatea lui Alain Delon: ce inseamna ca actorul a fost plasat sub protectie judiciara?

In Stiri mondene de ultima ora

Actorul in varsta de 88 de ani a fost plasat de instanta sub “protectie judiciara”, dar nu e vorba de plasarea sub tutela. Prin protectie judiciara, Alain Delon are mai multe drepturi.

Practic, gigantul cinematografiei franceze si mondiale poate face, in continuare, o serie de lucruri de unul singur, cum ar fi cheltuielile si deciziile zilnice, cu exceptia celor mai importante, de care se va ocupa un agent (mandatar). De exemplu, prin plasarea sub protectie judiciara, Alain Delon nu poate vinde niciuna dintre proprietatile sale.

De asemenea, mandatarul il poate asista pe actor in ceea ce priveste supravegherea medicala sau alegerea unui medic. Potrivit presei franceze, reprezentantul legal al lui Alain Delon a fost desemnat de catre instanta, dar nu se stie cine este acesta.

Un raport medical contestat

O expertiza medicala a fost solicitata in ianuarie 2024 de catre procuratura din Montargis pentru a evalua starea de sanatate a lui Alain Delon, dupa ce fiul sau Anthony Delon si avocatii actorului au cerut ca acesta sa fie pus sub protectie juridica. O evaluare, la care a participat actorul, a avut loc la 13 ianuarie 2024. Intr-un comunicat de presa emis doua zile mai tarziu de fostul avocat al lui Alain Delon, Christophe Ayela, expertul a confirmat ca “discernamantul sau nu a fost in niciun fel afectat, contrar acuzatiilor calomnioase lansate impotriva sa in mass-media incepand cu 4 ianuarie 2024”. Recent, avocatul a fost demis.

Citeste si aceasta stire:  Serialul Daredevil - anulat de Netflix, dupa trei sezoane

Aceasta examinare medicala a lui Alain Delon fusese contestata anterior de Anthony Delon si de avocatul lui. Examinarea medicala a avut loc in prezenta Anouchkăi Delon, fiica artistului, care ar fi raspuns in locul sau la intrebarile adresate actorului, scrie presa franceza.

O abolire a discernamantului sau?

In octombrie 2023, un prim raport medico-legal descrie deteriorarea capacitatilor cognitive ale actorului incepand din 2019, concluzionand ca discernamantul lui a fost afectat. Raportul medical il descrie pe Alain Delon ca fiind “suferind de comorbiditati semnificative, patologii cronice active si tulburari acute incapacitante” si “vulnerabil atat din punct de vedere fizic, cat si psihologic”. Actorul, unul dintre ultimii giganti ai cinematografiei franceze, ar suferi de “tulburari cognitive de natura vasculara, agravate de accidente vasculare cerebrale succesive si completate de tulburari cognitive de natura degenerativa”.

Medicul care a intocmit raportul a precizat ca starea de sanatate a lui Alain Delon a inceput sa se deterioreze in iulie 2023, in plina desfasurare a afacerii Hiromi Rollin. Limfomul, cu care fusese diagnosticat cu cativa ani inainte, se raspandea si ii afecta capacitatile cognitive si motorii. Din august, el a fost “aproape constant tintuit la pat” si are nevoie de ajutor pentru toate aspectele vietii de zi cu zi.

Citeste si aceasta stire:  John Lennon ar fi implinit 80 de ani

O batalie juridica intre copiii Delon

Starea de sanatate a lui Alain Delon se afla in centrul certurilor dintre cei trei copii ai sai. La 4 ianuarie, cel mai mare, Anthony Delon, a dezvaluit pentru Paris-Match ca a depus o plangere impotriva surorii sale Anouchka. In schimb, aceasta a depus plangere impotriva fratelui ei pentru defaimare, calomnie, amenintari si hartuire. Alain-Fabien Delon a depus o plangere impotriva surorii sale pentru “abuz de slabiciune in detrimentul tatalui lor”.

Monica

You may also read!

Inca mancam sanatos – cel putin asa arata o statistica europeana

Consumul de fructe si legume ecologice a devenit un concept la moda. Cu toate acestea, unele tari europene folosesc

Read More...

Duplicitatea americanilor: importa in continuare ingrasaminte din Rusia

Firmele cu specific agricol din Statele Unite continua sa importe cantitati uriase de ingrasaminte din Rusia, la mai bine

Read More...

Sute de studenti pro-palestinieni arestati in SUA

Campusurile universitare din Statele Unite au cazut in mainile studentilor sustinatori ai palestinienilor. Studentii vor ca universitatile sa renunte

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro