Romania pune pauza in finantarea agentiei ONU pentru palestinieni

In Stiri de actualitate din Romania

12 dintre angajatii acestei agentii ONU sunt acuzati de implicarea in atacul terorist comis de Hamas in Israel pe 7 octombrie.

In urma acestor dezvaluiri, facute de Israel, mai multe tari –  cel putin 10 – au anuntat ca suspenda finantarea catre UNRWA, agentia ONU care se ocupa de refugiatii palestinieni. Contributiile la UNRWA sunt pe baza de voluntariat. Statele Unite si Germania, cei mai mari donatori, s-au retras inca din prima zi in care a izbucnit scandalul. Din 1,1 miliarde euro – bugetul UNRWA pe anul trecut – jumatate din bani erau asigurati de americani si germani.

Pe 2023, contributia Romaniei la UNRWA a fost de 200.000 de euro. Deocamdata, Romania nu are de gand sa mai trimita alti bani. „Pana la finalizarea investigatiei, MAE nu va lansa proceduri pentru noi contributii voluntare catre UNRWA. Nevoile civililor palestinieni vor continua sa fie o prioritate pentru Romania, urmand a ne mentine coordonarea cu partenerii nostri, inclusiv la nivel european,” – se arata in comunicatul Ministerului Afacerilor Externe de la Bucuresti. De asemenea, Romania precizeaza ca a luat nota cu maxima îngrijorare de recentele acuzatii grave privind presupusa implicare a unor membri ai personalului Agentiei Organizatiei Natiunilor Unite de Ajutorare si Lucrari pentru Refugiatii din Palestina în Orientul Apropiat – UNRWA – in atacurile teroriste ale Hamas impotriva Israelului, de la 7 octombrie 2023. „Aceste acuzatii trebuie sa faca obiectul unor investigatii imediate si aprofundate ale ONU” – atrage atentia MAE.

Citeste si aceasta stire:  Sibiul intra în carantină pentru 2 săptămâni

Ancheta privind implicarea personalului UNRWA in atac

Secretarul-general al ONU, Antonio Guterres, a precizat ca au fost identificate 12 persoane dintre angajatii UNRWA, care ar fi avut legaturi cu Hamas si ar fi fost implicate in atacul teroristilor din Israel, din 7 octombrie, soldat cu peste 1200 de morti.

Monica

You may also read!

Anchetă privind ransomware-ul “Umbrella” în Europa: un suspect a fost arestat în România

Un suspect a fost arestat în România și urmează să fie predat Franței în cadrul unei anchete privind atacurile

Read More...

UE aprobă interzicerea bisfenolului A în materialele care intră în contact cu produsele alimentare

Ținând seama de cele mai recente dovezi științifice și în vederea protejării sănătății cetățenilor și a asigurării celor mai

Read More...

Controale in salile de jocuri de noroc

Campania națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro