Austria introduce vaccinarea obligatorie de la 1 februarie 2022

In Stiri externe de ultima ora

Austria  devine primul stat al Uniunii Europene care va reimpune o carantină totală, începând de luni, 22 noiembrie, pentru întreaga populaţie, şi va introduce vaccinarea obligatorie de la 1 februarie 2022, în faţa resurgenţei epidemiei de COVID-19.

Anunţul a fost făcut de cancelarul conservator Alexander Schallenberg, într-o conferinţă de presă în Tirol, după discuţii cu guvernatorii celor şapte landuri austriece.

Austria traversează un al patrulea val epidemic sever, cu o incidenţă pe şapte zile de 1.000 de cazuri la 100.000 de locuitori, conform celor mai recente raportări, şi are o rată de vaccinare de circa 66%, una din cele mai scăzute din Europa Occidentală.

Trebuie ‘să privim realitatea în faţă. În pofida lunilor de persuasiune, nu am reuşit să convingem suficient de mulţi oameni să se vaccineze’, a spus şeful guvernului, deplângând suprasolicitarea actuală a secţiilor de terapie intensivă.

Cancelarul a anunţat că un nou lockdown va începe de luni şi că vaccinarea va deveni obligatorie de la 1 februarie. ‘Este dureros că trebuie luate astfel de măsuri. Nu vrem un al cincilea val, nu vrem un al şaselea şi un al şaptelea val ‘, a spus Schallenberg.

Citeste si aceasta stire:  Noul șef al Mossad are un nume cu rezonanțe românești: David Barnea

El a precizat că lockdown-ul va dura iniţial 10 zile, după care se va face o evaluare şi ar putea fi prelungit cu cel mult 10.

În această perioadă, locuitorii vor avea voie să iasă din case doar pentru cumpărături esenţiale, pentru a merge la lucru sau la medic, sau pentru a lua aer. Restaurantele şi majoritatea magazinelor se vor închide.

Părinţilor li se cere să nu-şi trimită copiii la şcoală, dacă este posibil. Totuşi, şcolile vor rămâne deschise pentru copiii ale căror familii nu au alte opţiuni.

După 13 decembrie cel mai târziu, lockdown-ul va lua sfârşit pentru persoanele vaccinate sau vindecate de COVID-19, însă restricţiile vor rămâne în vigoare pentru cei nevaccinaţi, a precizat Schallenberg.

‘Creşterea constantă a ratei de vaccinare este singurul mijloc de a ieşi din acest cerc vicios’, a subliniat el.

You may also read!

Varianta Omicron va lua locul Delta; inca nu stim daca e bine sau rau

Savantii sud-africani implicati in secventierea noii variante a SARS-CoV-2, Omicron, sunt convinsi aproape suta la suta ca noua formula

Read More...

Messi castiga al 7-lea Balon de Aur

Fotbalistul argentinian Lionel Messi intra in cartea recordurilor fotbalistice. A castigat pentru a saptea oara Balonul e Aur. ''Acest premiu

Read More...

Doctorita care a identificat Omicron afirma ca simptomele difera fata de varianta Delta

Dr Angelique Coetzee, medic, presedinta Asociatiei Medicale din Africa de Sud, a fost primul doctor care a observat ca

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora