Ce facem pentru un somn bun în timpul codului roșu de caniculă ?

In Stiri din sanatate de ultima ora

Din cauza caniculei si noptile sunt tropicale. Temperatura, pe timpul noptii, depaseste 25 de grade, in multe zone si, in aceste conditii putem avea probleme cu somnul. Putem simti ca nu ne ajunge aerul si, de aceea, nici nu ne odihnim corespunzator.

Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta face o serie de recomandari legate de cum putem avea un somn bun in timpul codului rosu de canicula. Iata ce ar fi bine sa facem :

– sa păstram o igiena cât mai riguroasa a somnului.

– sa evităm somnul de prânz, care poate accentua insomnia.

– sa ne îmbrăcăm adecvat cu haine lejere care să permită absorbția transpirației.

–  sa incercăm crearea unei temperaturi optime în dormitor, fără să uităm că și umiditatea aerului trebuie să fie ajustată – dacă nu aveți un ventilator, încercați să umpleți o sticlă cu lichid rece ca gheața, care să scadă temperatura în patul în care dormiți, sau alternativ, puteți utiliza șosete răcoritoare ( umede sau ținute la rece), răcirea picioarelor scade temperatura generală a pielii și a corpului.

Citeste si aceasta stire:  Scandalul apei minerale purificată ilegal

–  sa ne hidratam bine, chiar și noaptea.

–  sa ne pastram calmul, fiindca starea de iritare și nervozitate suprasolicită organismul care oricum este afectat de temperatura crescută.

– sa avem grija de copiii și vârstnicii din preajma noastra. Ei sunt mult mai fragili.

În mod normal temperatura corpului nostru tinde să scadă ușor cu 1-2 ore înainte de  culcare, acest lucru ne ajută să adormim mai ușor și să avem un somn mai profund. În esență când este foarte cald este afectat somnul REM, somnul cu vise, cel care ne ajută să resetăm organismul pentru o nouă zi, cel care ajută la întărirea sistemului imunitar și procesarea amintirilor și emoțiilor.

Temperatura ridicată din mediul înconjurător îngreunează semnificativ autoreglarea temperaturii corpului, afectează în mod direct calitatea somnului, crește frecvența respiratorie, frecvența cardiacă și umiditatea tegumentelor, în dorința de a realiza răcirea corpului, și nu în ultimul rând induc o stare de iritabilitate în organism.

Citeste si aceasta stire:  Terapia fizică: Recuperarea funcțională după traumatisme și intervenții chirurgicale

Astfel chiar dacă adormim la fel de ușor, pentru că temperatura crescută din timpul zilei epuizează energetic organismul, somnul este întrerupt frecvent și durează mai puțin. Trezirile repetate sunt datorate fie transpirației excesive, fie aerului uscat din încăpere.

Efectele negative ale somnului la temperaturi ridicate se traduc pentru persoanele sănătoase prin senzație de oboseală pe tot parcursul zilei, iritație la factori externi aparent banali și epuizare.

Pacienții cu boli cronice, inclusiv afecțiuni respiratorii cronice, asociază somnului ineficient riscul acutizării afecțiunilor cronice prin infecții acute, prin efectul direct al particulelor poluate din aerul respirat, cum este ozonul, a cărui cantitate crește în orașele cu trafic intens mai ales în perioadele de caniculă.

Monica

You may also read!

Ambasada SUA sugereaza autoritatilor române să accepte primul tur al prezidențialelor

Pentru a doua oara in mai putin de o saptamana, Ambasada Statelor Unite in Romania incearca sa tempereze “elanul”

Read More...
REGULI-LA-TRECEREA-FRONTIEREI-GERMANE-1

Reguli la trecerea frontierei germane in decembrie

Dacă plănuiți să călătoriți în Germania în decembrie, este esențial să fiți informați despre noile reguli la trecerea frontierei.

Read More...

Ultimele noutati privind alegerile prezidentiale de duminica

La alegerile din 24 noiembrie, vor fi organizate, pe teritoriul României, 18.968 de secții de votare, iar în străinătate

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro