Vasile Bănescu, tras pe linie moartă

In Stiri de actualitate din Romania

Celebrul purtator de cuvant al Patriarhiei Romane, Vasile Banescu, a fost tras pe linie moarta. Fara sa fie folosite expresii ca “demis” ori “eliberat din functie”, comunicatul Sfântului Sinod, dupa sedinta din 29 februarie, anunta doar ca Vasile Bănescu, a primit interdicția de a mai comunica în numele Bisericii Ortodoxe Române „în momentele importante”. 

Pana la reorganizarea Biroului de Presa al Patriarhiei Române, comunicarea va fi asigurata de Cancelaria Sfantului Sinod. Vasile Banescu sustine ca nu a fost demis ci doar ca, la evenimente importante, legatura cu presa va fi in sarcina Cancelariei Sfantului Sinod.

Vasile Banescu e un personaj controversat. Apreciat de multi pentru eruditia sa, in egala masura, este si criticat, pentru comentariile privind diverse evenimente majore din viata Romaniei si nu doar din sfera teologica. Este de notorietate pozitia sa privind vaccinarea anti-COVID. Banescu sustinea vaccinarea si, in pandemie, declara ca „fara sa fluturam panaceul credintei, trebuie sa spunem oamenilor sa ia in serios recomandarile medicilor.”

Citeste si aceasta stire:  Sistemul de sanatate din Romania e bolnav – reportaj France 3

In comunicatul Sfantului Sinod se precizeaza ca „opiniile personale ale dlui. Vasile Bănescu nu sunt echivalentul unui comunicat de presa oficial al Patriarhiei Române. Incepand cu data de 1 martie 2024, comunicatele de presă ale Patriarhiei Române vor fi emise de Cancelaria Sfântului Sinod, până la reorganizarea Biroului de Presă al Patriarhiei Române”.

Monica

You may also read!

O specie periculoasa de furnici invadeaza Franta

Tapinoma Magnum, o specie de furnica mediteraneana periculoasa, fiind rezistenta la insecticide, e tot mai prezenta in Franta.Aceasta specie

Read More...

„Regele nu moare”, un album foto dedicat cuplului de actori Victor Rebengiuc si Mariana Mihut

Albumul foto „Regele nu moare”, dedicat actorilor Victor Rebengiuc si Mariana Mihut, va fi lansat oficial spre sfarsitul lunii

Read More...

Cillian Murphy, eroul din Peaky Blinders si Oppenheimer, noua față a modei masculine Versace

Celebra casa de moda de lux a anuntat ca noua sa emblema pentru vestimentatia masculina este nimeni altul decat

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro