Vestele galbene isi continua protestul impotriva guvernului francez! Peste 100 de licee blocate!

In Stiri externe de ultima ora
Protest Vestele Galbene

Pentru a treia saptamana consecutiv, vestele galbene isi continua protestele in aproape intreaga Franta, iar o miscare a liceenilor blocheaza peste 100 de licee.

Alaturi de protestul vestelor galbene, nascut din nemultumirea francezilor fata de cresterea preturilor la carburanti, presedintele Macron se confrunta cu o noua problema, reprezentata de miscarile de protest fata de reformele din educatie.

Sindicatele liceenilor sunt nemultumite de reformele la bac si de platforma de acces la studiile superioare Parcoursup. Sindicatul SGL mentioneaza despre o “miscare sociala de contestare .. cu multiple revendicari”, dar si despre “sustinerea fata de vestele galbene pacifiste”, denuntand violentele din weekend.

Mai multe depozite petroliere blocate, din cauza protestului sustinut de vestele galbene

La mai multe depozite petroliere din Franta au aparut primele crize de combustibil, in partea de vest a Frantei existand benzinarii care au ramas total sau partial fara combustibil. Au fost blocate depozite petroliere in Mans si Grand-Quevilly, insa au fost blocate si drumuri, fiind incetinita circulatia pe autostrazile A7 si A9.

Citeste si aceasta stire:  Legea Martiala aprobata in Ucraina, dupa incidentul cu Rusia

Companiile de transport rutier au estimat pierderile suferite de la inceputul protestelor, acestea ajungand la aproximativ 400 de milioane de euro.

Vestele galbene, sustinute de miscarea de protest a liceenilor

In regiunea Toulouse sunt aproximativ 40 de licee blocate, iar in regiunea pariziana sunt 20 de licee blocate. Un grup de 500 de elevi a defilat pe strazile orasului Dijon, existand chiar si confruntari cu fortele de ordine.

La Nisa aproape o mie de elevi au scandat “Macron demisia”.

You may also read!

Skoda vine cu un concept nou la Geneva

Skoda tocmai a publicat online o serie de schite cu viitorul concept electric, botezat Vision iV. Prototipul constructorului va

Read More...

Cardi B, prima femeie din istoria premiilor Grammy care obtine un premiu la categoria rap

In timpul premiilor Grammy a avut loc o premiera. In sfarsit ar spune unii. Pe data de 10 februarie

Read More...

Volkswagen ii ofera o a doua tinerete modelului Passat

Berlina germana progreseaza sensibil pe plan tehnologic. Chiar daca este pe deplin concentrata pe oferta de SUV-uri in ultima perioada,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora