Zelenski are un rival redutabil si vrea sa scape de el: Valeri Zalujnîi

In Stiri externe de ultima ora

Zalujnîi este comandantul sef al armatei ucrainene si un critic al presedintelui Volodimir Zelenski. De asemenea, este un adversar redutabil al actualului presedinte si in plan politic. Zalujnîi se bucura de simpatia majoritatii ucrainenilor, in timp ce Zelenski e intr-o vizibila pierdere de teren.

De mai multa vreme, Zelenski incearca sa scape de Zalujnîi de la sefia armatei. Insa nu poate. Presa ucraineana scrie ca Zelenski i-a cerut lui Zalujnîi sa demisioneze, insa acesta refuza. De asemenea, s-a relatat ca  lui Oleksandr Sîrski, comandantului fortelor terestre ucrainene i s-a propus sa-si inlocuiasca seful, dar a refuzat. Se va ajunge, cel mai probabil, la Kiril Budanov, seful serviciilor secrete ale armatei si cel mai apropiat colaborator al lui Zelenski. Insa liderul ucrainean incearca sa evite demiterea lui Zalujnîi: plecarea sa de la conducerea armatei ar reprezenta un veritabil seism, intrucat este foarte apreciat atat de militarii ucraineni, cat si in cercurile occidentale.

Zalujnîi este considerat un erou in Ucraina, dupa ce trupele sale au apărat cu succes Kievul impotriva fortelor Moscovei la inceputul invaziei ruse, acum aproape doi ani.

Citeste si aceasta stire:  Republica Moldova acorda investitorilor din toata lumea cetatenie moldoveneasca si acces in UE

Ar fi mai bine ca politicienii sa nu se bage – spun multi militari ucraineni

Sprijinul de care se bucura Zalujnîi in randul militarilor este aproape unanim. Multi soldati spun ca ar putea iesi razmerite in cadrul armatei daca Zalujnîi ar fi debarcat si sunt de parere ca jocurile politicianiste facute de Zelenski (presedintele se teme de Zalujnîi, fiindca e mai popular decat el) ar nu-si au locul in aceste vremuri de razboi.

Zelenski, intr-o situatie delicata

Presedintele Ucrainei e intr-un cerc vicios: daca nu-l demite pe Zalujnîi, s-ar putea crede ca da dovada de slabiciune. Daca il demite, la fel, ar da dovada de slabiciune si ar arata ca incearca sa-l indeparteze fiindca se teme de popularitatea sa.

You may also read!

Inca mancam sanatos – cel putin asa arata o statistica europeana

Consumul de fructe si legume ecologice a devenit un concept la moda. Cu toate acestea, unele tari europene folosesc

Read More...

Duplicitatea americanilor: importa in continuare ingrasaminte din Rusia

Firmele cu specific agricol din Statele Unite continua sa importe cantitati uriase de ingrasaminte din Rusia, la mai bine

Read More...

Sute de studenti pro-palestinieni arestati in SUA

Campusurile universitare din Statele Unite au cazut in mainile studentilor sustinatori ai palestinienilor. Studentii vor ca universitatile sa renunte

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro